Terim: Hedefimiz ilk ikiye girmek

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Terim: Hedefimiz ilk ikiye girmek

FUTBOL Haberleri  / AA

Galatasaray Teknik Direktörü Terim: Şampiyonlar liginde hedefimiz ilk 2'ye girmek


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalacak Tomas Ujfalusi'nin yerine ''Almış olmak için'' değil, ihtiyacı karşılayacak oyuncu alacaklarını belirtti.

Terim, GSTV'de yaptığı açıklamada, Ujfalusi'nin kendileri için önemli bir kayıp olduğunu belirterek, ''Sadece onu değil Engin'i de kaybettik. Çok kısa sürede 2 oyuncuyu kaybetmek kolay değil ama Galatasaray bunların üstesinden gelecek bir kadroya sahip. Bu oyuncuların yerlerine düşüneceğimiz oyuncular, en az onlar kadar Galatasaray'a hizmet edeceklerdir'' dedi.

Basında Ujfalusi'nin yerine transfer yapacakları şeklinde haberlerin yer aldığını kaydeden Fatih Terim, şöyle devam etti:

''Bugün gazetelerde birçok isim yazılmış. Galatasaray kendi içinde halledebilirse halledecektir, halledemezse dışardan almayı deneyecektir. Ama bugün gazetelerde çıkan birçok isim doğru değil. Mesela Lugano ile ne temasımız oldu, ne teklifte bulunduk. Transfer edilecek ismi, biz telaffuz ederiz. Ancak sıkıntılı bir süreç var. Çünkü pazartesi saat 17.00'ye kadar Şampiyonlar Ligi'ne katılan tüm takımların isim listesi vermesi lazım. Cumartesi-Pazar günü tatil, sadece bize pazartesi günü saat 10.00'dan itibaren kısa bir süre kalıyor. Temaslarımız sürüyor, almayı da düşünüyoruz. Ümit ederim kafamızdaki oyuncuyu alırız. Almış olmak için değil ihtiyacımızı görecek oyuncu alacağız. Mevcut oyuncularıma çok güveniyorum ama buna rağmen korkulu rüya da görmek istemiyorum.''

-''İşi ciddiye almak lazım''-

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir kura çektiklerini belirten Fatih Terim, futbolda kimsenin kimseyi küçük görme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Hiç beklenmedik şekilde istenmeyen sonuçların alınabildiğini vurgulayan Terim, ''Trabzonspor ile Videoton aynı ayarda mı? Hayır. Bursaspor 1-1'den maçı verir mi? Hayır ama oluyor. Demek ki işi ciddiye almak lazım. Galatasaray sağlam ve dikkatli olarak hedeflerine yürüyecek. Ama bu 'gruptan elimizi kolumuzu sallayarak oynamadan çıkarız' manası taşımamalı. Cluj'u beğenmiyorsunuz, iki maçta da Basel'i yenmiş. Braga iki maçta da Udinese'ye yenilmemiş. Yani her maç ciddi ve önemli, seviye de Şampiyonlar Ligi. Hedefimiz ilk 2'ye girip, buradan çıkmak. Aynı anda ligde ve kupada da güvenli adımlarla yürümektir'' şeklinde konuştu.

-Bursaspor maçı-

Fatih Terim, ligde yarın karşılaşacakları Bursaspor'un dikkat edilmesi gereken, güçlü bir takım olduğunu kaydetti.

Terim, kendi takımının saha içinde ne yapacağının her takımdan çok daha önemli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Beşiktaş ile rakip sahada berabere kaldık, biraz fazla eleştirildik. Pozisyon yok gibiyken 3 tane gol yedik, ama bu lig maratonunda bunlar olacak. Türk Telekom Arena'da seyircimizle takımımız bütünleştiği zaman yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. İnşallah bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağız. Yarın takımımın da iyi mücadele edeceğine ve önemli işler yapacak bir takımın görüntüsünü, yavaş yavaş, vereceğine inanıyorum. Uzun bir yola çıktık. Avrupa'da uzun müddet kalmayı diliyorum. Uzun yolculukta ümit ederim hep beraber, çok neşeli, mutlu güzel günler geçiririz. Galatasaray'ın hedefleri hiç bitmeyecektir. Oyuncularımızın hepsi de bu hedeflere inanmış durumda. Biz onlara, onlar kendilerine güveniyor. Galatasaraylıların sevgilerini hissettirmeleri ve dualarını esirgememeleri, bizim için en büyük moral kaynağı. Bunlar bir araya geldiği zaman kaybetme korkusunu yaşamamız için bir sebep yok.''

Taraftarların geçen sene hiçbir ceza almadan büyük bir duruş sergilediğini vurgulayan Terim, ''Sahada alkışa ve desteğe muhtaç olduğumuz her anda taraftarımızı yanımızda bulduk. Seyircimizin geçen seneki gibi tüm statta tek ses vererek, bizi ve oyuncularımızı desteklemesi bizim için muhteşem bir itici bir güç. Bu sene umut ediyorum ki herhangi bir takım, herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşla hiçbir ilgimiz olmaz, tamamen kendi takımımıza konsantre oluruz. Avrupa'da ses getirmenin Galatasaraylılar için hangi anlama geldiğini en iyi bilenlerden biri benim. O yüzden bu sene onlara daha çok ihtiyacımız var. Kazanmayı ve kaybetmeyi büyük bir olgunlukla karşılayan seyircimiz, bu davranışıyla bizi de çok iyi motive ediyor. Hep beraber kazanacağımız başarının bir anlamı var'' şeklinde konuştu.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalacak Ujfalusi'nin ülkesine gittiği bildirildi.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...