Ankara'da Milli Birlik günü

Ankara'da Milli Birlik günü

Politika Haberleri

Son zamanlarda artan terör olayları, Ankara'da düzenlenen mitingle protesto edildi. Mitingde bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Destici, terörle mücadelede bugüne yapılmayanları sıralayarak, 30 yıldır devleti yönetenlerin topyekûn olarak terörle mücadele etmediğini öne sürdü.

Büyük Birlik Partis (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidara gelmeleri durumunda milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını ve idam cezasını yeniden getireceklerini söyledi.

##tgvideo## nbsp;

BPP, Tandoğan Meydanı'nda 'Teröre Karşı Birlik Mitingi' düzenlendi. Mehteran Takımının gösterisinin başlayan ve Kuran Tilaveti ve şehitlere dua ile devam eden mitingde bir konuşma yapan Genel Başkanı Destici, terörle mücadelede bugüne yapılmayanları sıralayarak, 30 yıldır devleti yönetenlerin topyekûn olarak terörle mücadele etmediğini öne sürdü. Terörle mücadelede asker-sivil işbirliğine dikkat çeken Destici, 28 yıldır terörle mücadele için eğitimli birliklerin kurulmadığını, 21 günlük, sadece yanaşık düzen eğitimi almış askerlerin terör örgütünün kucağına itildiğini ifade etti. Terör örgütünün yapacağı eylemlerin önceden tespit edilmesi için devletin özel bir istihbarat biriminin bulunmadığını kaydeden Destici, 'PKK'nın finans kaynaklarının kesecek bir devlet birimi de yok. Nasıl oluyor da halen PKK mazot, sigara gibi mallarla kaçakçılık yapabiliyor anlamış değilim' dedi.

BOMBACIYA İDAM SEHPASI ÖNERDİ
Gaziantep'teki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristi idam sehpasına çıkaracaklarını da söyleyen Destici, 'Bu millet bize yetki versin o teröristi idam sehpasına çıkarmazsak bize de BBP'nın dava adamı demesinler' diye konuştu. 'Terör bölgesinde birçok öğretmen ve imamın terör örgütüne destek verdiğini biliyoruz' diyen Destici, Milli Eğitim Bakanlığı bu anlamda üzerine düşeni yapmalıdır' dedi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DAHA AKTİF OLMALI
Terörle mücadelede özel harekat polislerinin daha aktif rol alması gerektiğine dikkat çeken Başkan Destici, 'Türkiye'de toplam 7 bin civarında özel harekat polisi var. Bu polislerin ellerindeki silahlar 1994 yapımı silahlardır ve bu polisler bu silahları nöbetleşe kullanıyorlar. Terörle aktif mücadele için bu tür olumsuzluklar ortadan kaldırılmalıdır' şeklinde konuştu. Miting, Destici'nin konuşmasının ardından Sanatçı Osman Öztunç'un verdiği konserle sona erdi. Ayrıca mitinge helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve çocukları da katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...