Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Gri Yaşam'a çözüm arayışı

Düzenleyen:
'Gri Yaşam'a çözüm arayışı

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da neredeyse 40 yıldır devam eden bir çevre problemi çözüme kavuşuyor.

Sultangazi’deki Taş Ocakları’nda 16 şirketin 22 saha ruhsatı bulunuyor. Ocaklar, İstanbul’un mıcır ihtiyacının yüzde 90’ını karşılıyor. 1 Ağustos 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nce, ilçede bulunan bir alan maden bölgesi ilan edildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Sultangazi Belediyesi’nin birlikte gerçekleştirdiği Cebeci Taş Ocakları Rehabilitasyon Projesi kapsamında, “sütre” formülü geliştirdi. 

Proje kapsamında; maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre yapılar (ara duvar) inşa edilecek. Bu bölge yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulacak. Bu yeşil yüksek duvarlar maden bölgesi kaynaklı gürültü ve çevre kirliliği engellenmiş olacak. Projeye yaklaşık 760 milyon TL yatırım yapılacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...