75 yaşındaki Rıza Dede geçimini plastik toplayarak sağlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
75 yaşındaki Rıza Dede geçimini plastik toplayarak sağlıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tokat’ta 75 yaşındaki Rıza Polat, her gün yaklaşık 5 kilometre yürüyerek topladığı plastik atıkları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Tokat’ta yaşayan evli ve 4 çocuk babası Rıza Polat, bir oğlu torunu ve eşi ile yaşam mücadelesi veriyor. Yeni mahallede ikamet eden 75 yaşındaki Polat, her gün sabah erken saatlerde evinden çıkarak yaklaşık 60 kilogram ağırlığındaki el arabası ile atık plastik toplamaya çıkıyor. Yaklaşık 5 kilometre yol yürüyen Polat, yaz kış demeden çalışmaya devam ediyor.

'EKMEK KAZANMAK ZOR'

Yaşlılık maaşı aldığını ve oğlunun sanayide bir işte çalıştığını ifade eden Polat, aile bütçesine katkı sağlamak için çalıştığını belirterek, “Ekmek kazanmak zor, günlük kazancım ortalama 15-20 lira. Çalışmasan olmuyor. 65 yaş aylığından başka bir şeyim yok. O da ev kirası, doğalgaz, elektrik su parası derken bir şey kalmıyor. Günlük atık plastik topluyorum. Günlük ortalama 4-5 kilometre yürüyorum. Hava soğuk zor oluyor ama çalışmak durumundayım. Eşim hasta belinden ameliyat oldu. Onu evi bırakıp geldim” dedi. 
İstanbul’da da atık plastik topladığını yaşlanınca memleketi Tokat’a geri döndüğünü ifade eden Polat, “Kağıt toplamıyorum 10 kuruşa alıyorlar. Plastik topluyorum 60 kuruşa alıyorlar. Aylık 200 kilogram civarında topluyorum. Onun da firesi var fire düşüyorlar” diye konuştu. 

75 yaşındaki Rıza Dede geçimini plastik toplayarak sağlıyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...