Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çanakkale'de deprem oldu, İstanbul'da da hissedildi | Son dakika depremler

Düzenleyen:
Çanakkale'de deprem oldu, İstanbul'da da hissedildi | Son dakika depremler

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'de deprem oldu. Richter ölçeğine göre Çanakkale'de 5,0 büyüklüğünde deprem oldu... Deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi.

Çanakkale'de deprem oldu. Son dakika gelen bilgilere göre Çanakkale'de 5,0 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin 10 saniye civarında sürdüğü biliniyor... Deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi. Afet ve Acil Drumu Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 21.23'te merkez üssü Çanakkale Ayvacık'ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 8.4 derinliğinde meydana gelen deprem merkez üssü Üyvacık Çanakkale'nin yanısıra Ege ve Marmara genelinde de hissedildi. Depremde bölgede yıkılan bina olup olmadığı ya da yaralanma konusunda henüz herhangi bir bilgi alınamadı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı.

Çanakkale'de deprem oldu, İstanbul'da da hissedildi | Son dakika depremler

Kısa süren depremde bazı vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı. 

AFAD Başkanı Güllüoğlu: “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Çanakkale'de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili olarak, “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme” dedi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgilere göre, saat 21.23'te merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5.10 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Çanakkale'nin yanı sıra, çevre illerde ve İstanbul'da da hissedildi. 
Konuyla ilgili konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme. Köy köy irtibatı sürdürüyoruz. Her iki bölgeden de Marmara ve Ege’den hissedildiği bilgisine sahibiz. Şu ana kadar yıkım söz konusu değil” ifadelerini kullandı. 
AFAD Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, ise konuya ilişkin olarak, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz" dedi.

İstanbul Valiliği: "Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır."

AFAD İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı.

Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada depremin 45 saniye sürdüğünü ve merkezde bir sıkıntı olmadığını açıkladı. Gökhan, depremin tabandan şiddetli bir şekilde iki kez vurduğunu ifde etti.

AHMET ERCAN: YOĞUNLAŞMA VAR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin ardından "2019-2025’i yoğun depremlerle geçirebiliriz. Çanakkale Biga ‘da bir yoğunlaşma var." şeklinde konuştu.

20’den fazla artçı deprem meydana geldi

Çanakkale’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından biri 3.6 büyüklüğünde olmak üzere 20’den fazla artçı deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Çanakkale’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından 20’den fazla artçı deprem yaşandı. Meydana gelen artçı depremlerden en büyüğü ise saat 22.42’de yaşanan 3.6 büyüklüğündeki deprem oldu. Yerin 7.10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre bölgelerde de hissedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...