Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

737 yıllık gelenek! Uzun kuyruklar oluştu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
737 yıllık gelenek! Uzun kuyruklar oluştu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Aydın’ın Karacasu ilçesinde Anadolu’nun en eski geleneklerinden biri olan Dedebağ Keşkek Hayrı'nın 737’ncisi 25 bine yakın vatandaşın katılımıyla yapıldı. İlçeye bağlı küçük bir mahallede başlayan ve bugün adı sınırları aşan Dedebağ Keşkek Hayrı'na katılım her geçen gün artarken, vatandaşlar lezzetin yanı sıra huzur dolu atmosferde vakit geçirmek için kilometrelerce mesafeden geldiklerini dile getirdiler.

7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu etkinlikte hayır için 55 kazan keşkek dağıtıldı. Dualı keşkekten alabilmek için vatandaşlar yaklaşık 500 metreye yakın kuyruk oluştururken, bu yıl 737.'si gerçekleştirilen Dedebağ Keşkek Hayrı renkli görüntülere sahne oldu. Öğle saatlerine kadar keşkek alma kuyruğunun azalmadan devam ettiği etkinliğe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal etkinliğe katılan misafirleri ağırladı. 

"Bu keşkek başka keşkek" 

Etkinliğin düzenleyicilerinden Cuma Mahallesi Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Osan, “Bu hayır geleneği bizlere dedelerimizden intikal eden bir miras. Bugün biz nöbetçiyiz, yarın başkaları bu geleneği yaşatacak. Gelecek nesillere aktarılması en büyük temennimiz. Devam edeceğine de inancımız tam. Hayrımız tamamen vatandaşların maddi destekleri ve el emekleri ile devam ediyor. Bu yıl bin 200 kilo et ve bin 200 kilo buğdaydan yapılan 55 kazan keşkek, 1 ton biberden yapılan turşu ve 10 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Keşkeğimiz Karacasu’nun simgesi haline gelmiştir. Bugün de Türkiye’nin her yerinden ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz var. Buranın keşkeği farklı bir keşkek" dedi. 

"Her yıl ziyaretçi sayısı artıyor" 

Belediye Başkanı Zeki İnal ise bu yıl 737.'si gerçekleştirilen geleneksel Dedebağ Keşkek Hayrı'na olan ilgi ve alakanın her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, Allah'tan bu birlik ve dayanışma ruhunun devamını diledi. Başkan İnal, "Bu hayrın gerçekleşmesine yardımcı olan vatandaşlar tamamen gönüllü olarak buradalar. Canla başla çalışıyorlar. Geçen yıl 15-20 bin kişi civarında katılım olmuştu. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişiye yakın katılım oldu. Benim ilk dönemimde bu kadar katılım olması beni ayrıca memnun etti. Ziyaretçi sayısının her geçen yıl giderek artmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Dedebağ hayrına katılan herkese teşekkür ederek, "Dedebağ Keşkek Hayrı Türklerin Anadolu’ya ilk geldiği günlerde başlayan, Türklerin Anadolu’da iz bırakmaya başladığı ilk günlerden bugüne kadar gelen önemli bir etkinliğimiz" dedi. 

Horasan erenlerinden Dedebağ için gerçekleştirilen etkinlikte 7’den 70’e herkes hep birlikte dua etti. Etkinliğe yardım etmek için geceden gelip çadırlarda sabahlayanlar, bisikletleriyle 50 kilometre pedal çevirip hayır alanına gelenler ve belgesel çekimi yapan fotoğrafçılar renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da katıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...