Ölüm korkusuyla yaşıyorlardı: 'Obruklu köy'den modern köye

Düzenleyen:
Ölüm korkusuyla yaşıyorlardı: 'Obruklu köy'den modern köye

YAŞAM Haberleri

Çankırı’da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar oluşan ve “Obruklu köy” olarak bilinen İnandık köyünün sakinleri, oluşturulan yeni yerleşim yerine taşınmaya başladı.

Çankırı’da, çevresinde ilk olarak 2015’te yer sarsıntılarına bağlı oluşan 15 metre derinliğindeki obruklar sebebiyle taşınma kararı alınan, merkeze bağlı İnandık köyünün sakinleri, sosyal tesisleri, ticari ve yeşil alanları, yollarıyla modern bir yerleşim yerine kavuşuyor.

Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 46 ahırdan oluşacak modern köye 32 hane sahibi taşınırken kısa sürede bütün köyün taşınma işleminin tamamlanması planlanıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdullah Özçelik “Geriye kalan 33 konutumuz da yüzde 80 seviyesinde tamamlanmış, yaz bitmeden inşallah vatandaşlarımıza teslim edip oturulacak hâlde olacaktır” diye konuştu. Taşınmanın ardından eski köyde yıkım işlemlerini başlatacaklarını ifade eden Özçelik “Yeni köy 100 bin metrekarelik yerleşim alanına sahip. Modern bir ilçede olması gereken bütün planlar köyümüzde mevcut” dedi.

Ölüm korkusuyla yaşıyorlardı: 'Obruklu köy'den modern köye

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...