İki ay için yapılan bu mağduriyete değer mi?

Düzenleyen:
İki ay için yapılan bu mağduriyete değer mi?

YAŞAM Haberleri

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mevsimlik orman işçilerinin kış aylarında işten çıkarıldığını, bazı işçilerin bu dönemde pazarda limon sattığını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığına sorunun çözümü için çağrı yaptı.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA 

Gazetemize konuşan Settar Aslan “Kış mevsiminde yangın olmaz” denilerek aralık ve ocak aylarında çalıştırılmayan 8 bin 600 mevsimlik işçi bulunduğunu söyledi. Aslan “İşçiler farklı işlerde çalışmak durumunda kalıyor. Pazarda limon satıyorlar, inşaatta çalışıyorlar. Emek verilerek yetiştirilen, uzmanlaşan bu kişileri sadece iki ay için bu duruma düşürmek hepimizin ortak ayıbı. Devlet büyüklerimiz bu güzel müjdeyi verene kadar ısrarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Şu ana kadar 7 bin işçinin emekli olduğunu da hatırlatan Aslan, boşalan kadroların hemen doldurulmasının elzem olduğunu söyledi. Aslan “Ormanda sadece ateşle mücadele yok" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...