Deniz salyası canlıları yok ediyor

Düzenleyen:
Deniz salyası canlıları yok ediyor

YAŞAM Haberleri

Deniz salyası (müsilaj) olarak adlandırılan beyaz tabaka, yaklaşık 3 ay önce Marmara Denizi’ni sardı. Son bir haftadır yüzeye çıkan tabaka özellikle kıyı kesimlerinde yoğunlaşmaya başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, ilk defa deniz salyasının bu kadar uzun süre etkili olduğunu belirterek “Deniz salyası balıkçıların korkulu rüyası hâline geldi. Küçük tekne balıkçıları salya sebebiyle avcılığa devam edemiyor” dedi.

Bursa Mudanya’da yaşayan Gurbet Ünal da “Teknede kalıyorum. Sabah kalktığımda bir su samuru ölüsü buldum. Sanırım bu kirlilikte boğuldu” diye konuştu.

Önceki gün Gemlik’te de binlerce balık oksijen yetersizliğinden ölürken tabakanın deniz suyu sıcaklığının artmasına paralel olarak görüldüğü belirtiliyor. Bu durumun doğal olduğu, herhangi bir kimyasal kirliliğin söz konusu olmadığı ifade ediliyor. Öte yandan müsilaj, denizi süzen midyelere de zarar veriyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...