Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sivrisineklere karşı teknolojik mücadele

Düzenleyen:
Sivrisineklere karşı teknolojik mücadele

YAŞAM Haberleri

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde sivrisineklere karşı savaş başlatan Başakşehir Belediyesi sazlık ve bataklık alanlarda yoğunlukla görülen sineklerin temizlenmesi için teknolojiye başvurdu.

Sazlıdere Barajı ve çevresini temizleyen Başakşehir Belediyesi temizlik esnasında amfibik araç, biyodrone ve biyokopter kullandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “İlk olarak sivrisinek yuvaları tespit ediliyor ve GPS sistemi ile takibe alınıyor. Bu yıl içerisinde tespit ettiğimiz alan iki bin civarında. Buraların ilaçlanması hem de sivrisinek yoğunluğunun bitirilmesi için çalışıyoruz. İşlemleri 27 personel, 12 arazi, 10 adet UVL, amfibik araçlar ile biyodrone ve biyokopter kullanarak yapıyoruz. İnsan gücü ile ulaşılamayan alanlarda bu teknolojik cihazları kullanıyoruz. Bütün uygulamalarda çevre sağlığına duyarlı davranıyoruz. İnsan sağlığını etkileyecek kimyasal ilaçlardan uzak duruyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YASİN KARTOĞLU: DUYARLI OLMALIYIZ
Uyarıda bulunan Başkan Yasin Kartoğlu, "İlaçlamayı biz belediyeler yapıyor. Ancak vatandaşlarımıza da iş düşüyor. Sivrisinek çok küçük kaplarda bile ürüyor. Lütfen bu konuda hassas olsunlar. Ayrıca Sazlıdere bölgesindeyiz, aslında İSKİ’nin temizlemesi gerekiyor. Fakat sazlıklar ve su birikintileri temizlenmediği için lavra üreten bir alana dönüşmüş. Biz teknolojik araçlarla burayı temizleyeceğiz. Ancak bütün kurumlarımızı bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. Üretim merkezlerini ortadan kaldırmalıyız" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...