Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ulaşım sektörü çalışanları aşı programına alındı

Düzenleyen:
Ulaşım sektörü çalışanları aşı programına alındı

YAŞAM Haberleri

Sağlık Bakanı Koca, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş şoförlerinin de aşı programına alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler." dedi.

AŞILAMADA 32,5 MİLYONA YAKLAŞILDI

Sağlık Bakanlığınca, koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 32,5 milyona yaklaştı.

Aşı çalışmaları kapsamında, meslek grupları da aşı programına dahil edilmeye devam ediliyor.

Twitter'dan açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının da aşı programına dahil edildiğini söyledi.

Koca, bu meslek grubunda çalışanların yarından itibaren aşılarını olabileceğini belirtti.

KARGO ÇALIŞANLARI VE KURYELERİN AŞILAMASI DA BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kargo çalışanları ile kuryelerin de yarından itibaren Covid-19 aşısı olabileceğini açıkladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık" ifadelerine yer verdi.

"AŞI KIYMETLİ, RANDEVUNUZU AKSATMAYIN"

BioNTech aşısı ile ilgili de uyarıda bulunan Koca, her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik, yani 6 doz aşı bulunduğunu söyledi.

Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşının 6 saat içinde kullanılması gerektiğinin altını çizen Koca, 6 saat içinde kullanılmayan dozların daha sonra kullanılamayacağını, israf olacağını söyledi.

Koca, "Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın" uyarısında bulundu.

Berberler ve kuaförler de programa dahil edildi

Bakan Koca, dün yaptığı paylaşımda, aşı programına gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının programa dahil edildiğini açıklamıştı.

Berber ve kuaförler için de aşılama sürecinin başladığını ifade eden Koca, yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların da aşı programına dahil edildiğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...