Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmara'da müsilaj manzarası: Bir taraf kahverengi, diğer taraf pırıl pırıl

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmara'da müsilaj manzarası: Bir taraf kahverengi, diğer taraf pırıl pırıl

YAŞAM Haberleri  / İHA

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası), kıyılarda görülmeye devam ediyor. Bandırma ve Erdek körfezlerini ikiye bölen Kapıdağ Yarımadası'nın bir yüzünde su, müsilaj nedeniyle kahverengiye dönüşürken diğer tarafında plajların bulunduğu alanda ise deniz salyasının etkisinin azaldığı görüldü.

Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye'deki 'en büyük deniz temizliği seferberliği'ni başlatması ile birlikte 'Marmara Hepimizin' sloganıyla harekete geçildi. Eş zamanlı yürütülen çalışmalarla Marmara'nın müsilajdan arındırılması hedefleniyor.

Sürdürülen çalışmalar kapsamında kıyılarda farklı görüntüler de ortaya çıkıyor. Erdek ve Bandırma körfezlerini birbirinden ayıran Kapıdağ Yarımadası’nın bir yüzünde müsilaj ve atıklar nedeniyle deniz suyu kahverengiye dönüşürken, plajların bulunduğu tarafta ise müsilajın etkilerinin azaldığı görüldü.

MÜSİLAJIN İKİ YÜZÜ

Erdek’e bağlı Aşağı Yapıcı ve Tatlısu mahallelerinde müsilajla birlikte denizin rengi adeta kahverengiye döndü. Vatandaşlar denize girmeye korkarken, Erdek’te halk plajlarının olduğu yönde ise müsilaj az olmasına rağmen denize giren olmadı.

DENİZE GİRMEYİ TERCİH ETMİYORLAR

Erdek merkezindeki plajların yanı sıra Ocaklar mevkiinde de denizde müsilaj ve kirlilik olmamasına rağmen vatandaşların kumsalda güneşlenmeyi tercih ettikleri görüldü.

Marmara'da müsilaj manzarası: Bir taraf kahverengi, diğer taraf pırıl pırıl

"30 YILLIK DALGICIM, DENİZE GİRMEYE KORKUYORUM"

30 yıldan bu yana Erdek'te ikamet edip dalgıçlık ve balıkçılıkla uğraşan bir vatandaş, denize girmeye korktuğunu ifade etti. Özcan, “30 senedir deniz kıyısında oturmaktayım ve dalgıçlık yapmaktayım. Ayrıca balıkçılık yapıyorum. Bizim tabirimizce bu salya denilen olay denizin pisliğidir. Bütün kanalizasyonların denize akması buna etkendir. Deniz salyası belli zamanlarda zaten oluyordu ama bu sene deniz aşırı kahverengi halini aldı ve pislik içinde. Burada balıklarımız yaşamamakta, yani balıklar kıyıya inmiyor. Ben burada volicilik yaparken zamanında çok lüfer ve palamut tutuyordum. Şimdi lüfer ve palamut sezonunda kesinlikle bir tane balık yakalayamıyoruz. Ben yıllardır dalgıçlık yaptığım halde bu denize girmeye korkuyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...