Şile'yi sağanak vurdu, evler sular altında kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Şile'yi sağanak vurdu, evler sular altında kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Şile'de sel baskınına neden oldu. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, metrekare başına 50 kiloya yakın yağışın düştüğünü belirterek, "Dere yataklarının ıslahı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğiz" dedi.

İstanbul Anadolu Yakası'nda sabah saatlerinden itibaren bazı bölgelerde zaman zaman sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Şile'de etkisini hissettiren yağış, trafiğe çıkan sürücülere de zor anlar yaşattı.

DERE TAŞTI, EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Yağışın yoğunluk gösterdiği Şile'de bir dere taştı. Taşan dere, mahalledeki Dere ve Yüksel sokaktaki bazı evlerde ve inşaat halindeki binalarda su baskınına neden oldu.

Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşları kurtaran itfaiye ekipleri, su tahliye çalışmalarına başladı.

METREKAREYE 50 KİLOGRAMA YAKIN YAĞIŞ DÜŞTÜ

Bölgede incelemelerde bulunan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, metrekare başına 50 kiloya yakın yağışın etkili olduğunu belirterek, "Dere yataklarının ıslahı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğiz. Derelerin bir an evvel ıslah edilmesi ve akışkanlığının sağlanması gerekiyor" dedi.

Ocaklı, "Hasar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Çavuş Mahallemizde vatandaşlarımızın bir kısmı bundan zarar gördü. Belediye olarak arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın yanında yer alıyorlar. Suyun tahliyesi noktasında bütün iş makinelerimizle arazideyiz. Ne gerekiyorsa çalışmalarımızı yapıyoruz. Zaten meteoroloji uyarmıştı, tedbirlerimizi almıştık. Ama takdir edersiniz ki çok kısa süre içerisinde metrekarede 50 kilo yağmur oldu. Buradaki eksik ne varsa inşallah en kısa süre içerisinde yerine getireceğiz" dedi.

Şile'yi sağanak vurdu, evler sular altında kaldı

YAĞIŞ SABAH 6'DA BAŞLADI

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çelik, sabah 06.00'da sağanak başladığını, sokağındaki bazı evlerin sular altına kaldığını söyledi. Başka bir mahalle sakini ise "Sabah 6 sularında oldu. Bir anda yağmur yağdı ve her tarafı su bastı. Biz de burada yardım ediyoruz insanlara. Arabalar, hayvanlar su altında kaldı. İnşallah atlatacağız" diye konuştu.

Şile'yi sağanak vurdu, evler sular altında kaldı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...