Doğu Ekspresi'yle masalsı yolculuk tekrar başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Doğu Ekspresi'yle masalsı yolculuk tekrar başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Doğu Ekspresi'nin Kars-Ankara seferi yeniden başladı.

Uzun rotası ve sunduğu muhteşem manzaralar ile hafızalarda güzel izler bırakan ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart 2020'de seferleri durdurulan Doğu Ekspresi treni Kars'tan ilk seferine çıktı.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra özellikle üniversite öğrencilerinin ilgi odağı olan Doğu Ekspresi, yolcularına her mevsim masalsı bir yolculuk imkanı sunuyor. İlk seferine Kars Garı'nda düzenlenen törenle başlayan Doğu Ekspresi treni, yaklaşık 25 saat süren yolculuk sonrası Ankara'ya ulaşacak.

"HERKES DÖRT GÖZLE BU TRENİ BEKLİYOR"

Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, treni ziyaretlerinde yolcularla sohbet ederek, "Herkes dört gözle bu treni bekliyor. Her ne kadar normalleşsek de kurallara uymanızı rica ediyoruz. Maske, mesafe, hijyen kurallarını yerine getirmeliyiz. Aşının gücüyle gelinen süreçte uzun bir zamandır normalleşmemize rağmen vaka sayılarındaki düşüşleri görüyoruz. Uzun zamandır trenimiz bekleniyordu. Sağ salim gidiniz, sevdiklerinize ulaşınız" dedi.

Hareket memuru şapkasını takan Doğu, hareket diskiyle ilk treni el sallayarak uğurladı. Kars'tan hareket edip Erzurum, Erzincan, Sivas ve Kayseri güzergahını izleyecek tren, 1310 kilometre yol kat ettikten sonra son durağı Ankara'ya ulaşacak.

Doğu Ekspresi'yle masalsı yolculuk tekrar başladı

"TREN SEFERLERİNİN AÇILMASINA SEVİNDİM"

Birçok yolcunun ilk kez Doğu Ekspresi ile seyahat heyecanı yaşadığı gözlemlenirken, birçok vatandaş ise sosyal medya üzerinden seferleri takip ettiklerini belirtti.

Doğu Ekspresi seferlerinin başladığına sevindiğine dikkat çeken bir vatandaş "Kars’ta Erzincan’a seyahat ediyorum. İyi bir duygu, otobüslerle seyahat kısıtlı oluyor. Tren seferlerinin açılmasına çok sevindim. İnşallah korona gibi sebepler çıkıp bu seyahatleri engellemez" şeklinde konuştu.

BİLET FİYATLARI BELLİ OLDU

Sabah erken saatlerde yüklerini alarak Kars Tren Garı’na koşan Doğu Ekspresinin ilk yolcuları yerlerini aldıktan sonra Kars’ta yolculuğa başladı. Doğu Ekspresi yaklaşık 25 saat sonra son durak olan Ankara’ya varacak. Tren biletlerinin pulman 55 TL, kuşetli 75, çocuklar ise yüzde 50 indirimli olacak. Öğrenci 21 yaş altı 50, 60 yaş üzeri vatandaşlar ise 50 TL'den bilet alabilecekler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...