15 Temmuz gazisi: Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
15 Temmuz gazisi: Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız

YAŞAM Haberleri  / İHA

Başakşehir’de yaşayan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştiği gece sokağa çıkarak hain darbecilere karşı savaşan gazi Yılmaztürk, “ Bizim kulağımız, burnumuz, gözümüz kopar yaşarız ama vatan ve bayraksız asla yaşayamayız.” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece sokağa çıkarak yaralanan ve gazi olan Hamit Hakan Yılmaztürk, o gece yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gazisi: Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız

DARBE ANLARINI ANLATTI
O gün her zamanki rutin hayatını yaşadığını ifade eden 15 Temmuz gazisi, "3 arkadaş çalışıyorduk ve o akşam için sözleşmiştik. Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'nda bulunan Yüşa Tepesi'ne gidip, akşam ve yatsı namazını kılacaktık. Bir kafeteryada otururken hareketlilik olduğunu fark ettik. Bizi aramaya başladılar, orada olduğumuzu biliyorlardı. Köprünün kapandığını söylediler bize." dedi.

İnternet üzerinden haberlere bakmaya çalıştıklarını ancak haberlerin 'yalan haber' olma ihtimalini de düşündüklerini söyleyen Yılmaztürk, "Sonra gerçekten köprünün kapatıldığını fark ettik ve saat 22.00 civarında arkadaşlarımızla istişare yapıp köprüye gitmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

"BU KADAR ALÇAK OLABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİK"
"Kısıklı'ya geldiğimizde mahşerî bir kalabalık vardı. Hınça hınç doluydu orası." diyen Yılmaztürk, Kalabalığa katılıp köprüye doğru yürümeye başladıklarını belirtti. Olaylara iyice vakıf olup bunun bir FETÖ oyunu olduğunu öğrendiklerini aktaran 15 Temmuz gazisi, "Biz de 'Bu devirde darbe mi olur? Hangi devirde yaşıyoruz?' diye düşünerek karşı çıkmak istedik." açıklamasını yaptı.

Köprüye yürürken silah seslerini duymaya başladıklarını ve yollar kapalı olduğunu söyleyen Hamit Hakan Yılmatürk, "Silah seslerini duyuyoruz ama anlamlandıramıyoruz. Bu kadar alçak olabileceklerine lüzum vermiyoruz. Sonuçta karşıda bulunan asker ve askerin kendi halkına ateş açabileceğine inanamadık. Daha da ilerleyince yaralı insanların bize doğru geldiğini gördük ama geri dönmedik yine devam ettik" dedi.

15 Temmuz gazisi: Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız

"VATAN VE BAYRAKSIZ YAŞAYAMAYIZ"
Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız diyen 15 Temmuz gazisi Hamit Hakan Yılmaztürk, "Eski gişelerin az daha gerisine geldiğimizde olayın bambaşka olduğunu gördük. Saat 00.30 civarıydı. Bize doğru ateş açılıyor, görüyoruz ama bizim kalabalığa bakıyoruz kimsede silah yok, bıçak yok, sopa yok hiçbir şey yok." açıklamasını yaptı.

Kendilerine sadece Türk bayraklarının olduğunu belirten Yılmaztürk, "Karşı tarafta namlular bize dönmüş ve ateşliyorlardı. İnsanlar kesinlikle korkusuzca ilerliyor ve geri adım atmıyordu. Biz o şekilde giderken, yaklaşık 1 saat sonra kurşunlardan bir tanesi bana denk geldi ve yüzümden yaralandım." ifadelerine yer verdi.

"YÜZÜMDEN YARALANDIM"
Ambulans olmadığı için sivil bir aracın kendisini aldığını belirten 15 Temmuz gazisi Yılmaztürk, "O araçta arkada 4 yaralı vardı. Önde bir arkadaşı vardı ve arkadaşının yanında bir yaralı daha vardı ama benim o halimi görünce adam arkadaşını bırakarak beni arabaya aldı ve Haydarpaşa Hastanesi'ne yetiştirdi." dedi.

"Ben eminim bu topraklarda, selası okunduğu zaman şehadete koşan başka millet yoktur. Bu millet, gazi bir millet." diyen Yılmaztürk, "Biz gazi olduk ama gerçek kahramanlar şehitlerimizdir. Biz sadece bu milletin Gazi temsilcileriyiz. Bizim uzvumuz kopabilir; kulağımız, burnumuz, gözümüz kopar, yaşarız ama vatan ve bayraksız asla yaşayamayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz gazisi: Vatan ve bayraksız asla yaşayamayız

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...