Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Büyükşen cinayetinde düğüm çözüldü: İtiraf ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Büyükşen cinayetinde düğüm çözüldü: İtiraf ettiler

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Büyükşen cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Konya'da 3 yıl önce öldürülen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin cinayetinde kördüğüm çözülürken, firari cinayet şüphelisinin yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı. 3 yıl önce Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çiftinin Konya'da maskeli bir kişi tarafından av tüfeği ile öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada sona gelindi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafından, 3 Eylül 2018'de işlenen cinayete ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden Abdullah B., Esra T., Zeki O. ve Mustafa O. savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilen 1 şüpheli adli kontrol kararı, jandarmadaki 20 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan olayla ilgili kiralık katil olduğu iddia edilen 2 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER

Zanlıların sorgudaki itirafıyla olayın aydınlatılması yolunda önemli bir merhale katedildiği, firari cinayet şüphelisinin yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Büyükşen cinayetinde düğüm çözüldü: İtiraf ettiler

OSMAN BÜYÜKŞEN AÇIKLADI: KARDEŞLERİM MASUMDUR

Şüphelilerin cezaevine gönderilmesinin ardından Büyükşen çiftinin doktor olan oğlu Osman Büyükşen, jandarma personeline ve yakınlarına sarıldı.

Öldürülen çiftin oğlu Osman Büyükşen, sosyal medya hesabından konuya dair açıklamada bulundu. Büyükşen, "Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur. Saygıyla duyurulur" dedi.

Büyükşen cinayetinde düğüm çözüldü: İtiraf ettiler

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Jandarma Genel Komutanlığı, 3 Eylül 2018'de Konya'da yaşanan "Büyükşen Çifti Cinayeti" ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, "Öldürme olayının meydana geldiği tarihten bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında; alınan ifadeler, yapılan teknik takip ile maktuller ve şüphelilere ait İMAJ kayıtlarının incelenmesi neticesinde olayın meydana geldiği adresin karıştırılarak yanlış adreste bulunan eve girilerek gerçekleştirilmiş olduğu yönünde kuvvetli bilgi ve bulgulara ulaşılmış olup, olaya karıştığı değerlendirilen 23 şüpheli hakkında 13 Temmuz 2021 Salı günü Konya İl ve İlçelerinde bulunan 18 adrese 116 personelin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, soruşturmanın genişletilmesiyle (25) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

Şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan adli aramalar neticesinde 2 adet kar maskesi, 2 adet eldiven, 31 adet cep telefonu, 11 adet harici depolama cihazı, 8 adet av tüfeği, 3 adet bilgisayar, 42 adet sim kart, 8 adet hafıza kartı ve 2 adet tabletin ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: Ele geçirilen dijital materyaller Siber Suçlarla Mücadele Timleri tarafından incelenmiş olup, diğer suç delilleri ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek incelenmesi sağlanmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilere yönelik alınan ifadeler, teknik takip ve teknik incelemeler sonucunda şüphelilerin olayın meydana geldiği adresi karıştırmak suretiyle yanlış adreste bulunan maktulleri öldürdükleri tespit edilmiştir. Gözaltında bulunan şahıslardan A.B., E.T., Z.O., ve M.O, isimli şüpheliler tutuklanma talebiyle, H.B. isimli şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, adı geçen 4 şüpheli şahıs tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. 1 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan ve işlenen suçlarla bağlantısı tespit edilemeyen diğer şüpheliler serbest bırakılmıştır.

Büyükşen cinayetinde düğüm çözüldü: İtiraf ettiler

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Karatay ilçesinde 3 Eylül 2018'de maskeli kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı. 112 Acil Sağlık ekipleri, silahlı saldırıya uğrayan Metin ve Necla Büyükşen'in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...