Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

Düzenleyen:
Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

YAŞAM Haberleri

Doğu Karadeniz'de devam eden sağanaklar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sağanak nedeniyle Rize'de dereler taştı, tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. Artvin'de ise sele kapılan bir kişinin kaybolduğu bildirildi. Bakan Soylu, "Can kaybımız yok, 1-2 yaralımız var" açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Rize'de etkili olan sağanak ve heyelan sonrası çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmiş, büyük maddi hasar meydana gelmişti. Doğu Karadeniz genelinde devam eden sağanaklar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

DERELER TAŞTI, YAMAÇLARDA KOPMALAR OLDU

Rize'nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

ARTVİN'DE SEL: 1 KİŞİ KAYIP

Artvin'in Arhavi ilçesinde dün akşamdan beri yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında sel ve heyelanlar yaşandı.

İlçe merkezinin büyük bölümünde yollar sular altında kalırken, Arhavi deresi taştı, çok sayıda köye ise heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Sel sularına en iyi casino siteleri bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu.

Giriş ve zemin katların su dolması sonucu ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların bulundukları yerden bot yardımıyla tahliye işlemleri de devam ediyor.

Öte yandan, su basan ev ve iş yerlerindeki eşyalar sokaklara sürüklenirken onlarca araç ise su altında kaldı. Türk Kızılay ekipleri de bölgede vatandaşlara su ve çeşitli gıda maddeleri dağıtıyor.

Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

BAKAN SOYLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu, yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

"CAN KAYBIMIZ YOK"

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, gece yarısından sonra Meteoroloji'nin bildirdiği yağmurun beklenenin de üzerinde yağdığını söyledi. Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem Arhavi’ye gelmeden hem geldikten sonra sürekli bilgi verdiğini ifade ederek, "Sürekli iletişim halindeyiz, genel durumu anlatmaya çalıştık. Talimatları oldu. Hem Erzurum’dan hem Trabzon’dan tüm ekipleri, büyükşehir ekiplerini buraya çektik. Onlar da geliyorlar. Kızılay tüm yemek su ve diğer ihtiyaçlar için burada. Birçok noktada arabalar sel sularına kapıldı, birçok noktada balçığa gömüldüler. El birliği ile inşallah bunun üstesinden geleceğiz. Bizi sevindiren tek bir şey var, can kaybımız yok. Çok az yaralımız var. 1 veya 2 tane. Hastanemizin alt katını su basmıştı. Oradan bir takım tahliyeler oldu. Acil Servis hizmet vermeye devam ediyor. Tüm iş makinelerimiz çalışıyor, herkes gayret gösteriyor, çalışıyor. İnşallah bunun da üstesinden hep beraber geleceğiz, sabırla aşacağız” şeklinde konuştu.

Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

"HERHANGİ BİR BARAJ PATLAMASI YOK"

Bakan Soylu, beklenenin çok üstünde yağışın düştüğünü hatırlatarak açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Barajlar yukarıdan patladı' şeklinde bilgiler verildi, böyle bir şey yok. Yanlış bir bilgi. Herhangi bir baraj patlaması yok. Barajın patlayıp geldiği ve onun da Arhavi’nin merkezini etkileyeceği konusunun doğru bir bilgi olmadığını burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Kuvvetli yağış uyarısının devam ettiğini belirten Bakan Soylu, yarın gece 24.00'e kadar yağış beklendiğini ve herkesin tedbirli davranması gerektiğini hatırlattı.

Doğu Karadeniz yine sele teslim: Dereler taştı, yollar kapandı

RİZE'DE KAYBOLAN 2 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14 Temmuz günü kentte etkili olan yağışa bağlı olarak meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kaybolan merkeze bağlı Muradiye beldesinden Batuhan Delihasan (38) ile Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı köyünden Hasan Arıcı'nın (62) bulunması için başlatılan çalışmalar 8'inci gününde de sürdürülüyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelinde şiddetli yağışa bağlı sel ve heyelanlarda kaybolan 8 kişiden 6'sının cansız bedenine ulaşıldı, kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları ise 2 noktada, 119'u dalgıç olmak üzere toplam 328 kurtarma personeli ve 54 araçla devam ediyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...