Herkes 3 gündür onu Uludağ'da arıyordu... 53 saat sonra ortaya çıktı

Düzenleyen:
Herkes 3 gündür onu Uludağ'da arıyordu... 53 saat sonra ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri

Gülefer Boynukısa, Bursa Uludağ'da kayboldu. Ekipler, onu kaybolduğu yerde ararken o bambaşka bir yerde çıktı.

İstanbul'da ikamet eden 59 yaşındaki Gülefer Boynukısa, cuma günü ailesiyle birlikte Uludağ’a piknik yapmaya gitti. Boynukısa, odun toplamak için ailesinin yanından ayrıldı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine 263 kişilik kurtarma ekibi, Çobankaya ve Bakacak arasındaki ormanlık alanda çalışma başlattı. Her yeri arayıp tarayan ekipler, kadına çok farklı bir noktada ulaştı.



Herkes 3 gündür onu Uludağ'da arıyordu... 53 saat sonra ortaya çıktı

SADECE SU İÇMİŞ

Boynukısa, Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler köyü ile Kaplıkaya Vadisi arasındaki ormanlık bölgede bulundu. Kadının yaklaşık 53 saat boyunca yürüdüğü öğrenildi. Sadece su içerek hayatta kaldığını belirten Boynukısa “Şehrin ışıklarını gördüm, oraya doğru yürüdüm. Bu sırada piknikçilerden biriyle denk geldim. Onlara İstanbul’dan gelip kaybolduğumu söyledim. Bunun üzerine jandarmaya bildirdi. Sonra ekipler yanıma geldi” dedi. Jandarma ekipleri ise kadına ilk olarak su içirdi. Ardından bir asker ayağındaki botları çıkarıp terlikleri parçalanan Boynukısa’ya verdi. Ekipleri belli bir bölgeye kadar sırtlarında taşıdıkları kadını daha sonra sağlık görevlilerine teslim etti.

SAĞLIK DURUMU İYİ

AFAD Bursa Müdürü Yalçın Mumcu da kayıp kadınının sağ olarak bulunmasından dolayı ailesinin de kendilerinin de çok mutlu olduklarını ifade ederek “Sağlık durumu iyi. Su içmiş. Bir şey yememiş çok acıkmış. Sağ bulunduğunu duyunca eşi çok sevindi. Defalarca boynumuza sarıldı" diye konuştu.

 


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...