İhlas Vakfından Çad’a cami

İhlas Vakfından Çad’a cami

YAŞAM Haberleri

İhlas Vakfının hayırseverlerin bağışlarıyla Orta Afrika ülkelerinden Çad’ın başkenti Encemina’da yapımını üstlendiği cami, cuma namazı ile beraber ibadete açıldı.

İhlas Vakfı Çad Koordinatörü Galip Bilecen ile Çad Temsilcisi Ömer Sultan tarafından temeli mart ayında atılan cami inşaatı, beş ay gibi kısa sürede bitirilerek bölge halkının hizmetine sunuldu. Cami açılışı ile ilgili bilgi veren İhlas Vakfı Çad Koordinatörü Bilecen, hayırseverlerin katkıları ile kısa zamanda cami inşaatını bitirdiklerini ve hizmete açtıklarını belirtti. Caminin 650 m² büyüklüğünde bir arsa üzerine 140 m² oturumlu olduğunu belirten Bilecen, şadırvan ve müştemilatın da hizmete girdiğini söyledi. Bilecen, önümüzdeki günlerde iki katlı Kur’ân-ı kerim kursu inşaatının da başlayacağı müjdesini vererek, katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Cuma namazı için camiye gelen Çadlı Müslümanlar Türkiye’ye, İhlas Vakfına ve hayırseverlere dua ederek en içten selamlarını gönderdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...