Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Denizli'de 6 okul karantinaya alındı

Düzenleyen:
Denizli'de 6 okul karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri

Denizli'de bir ortaokulda iki öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla birlikte sınıf karantinaya alındı. Kentte karantinaya alınan okul sayısı 2'si ortaokul, 4'ü lise olmak üzere 6'ya yükseldi.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Şemikler Ortaokulu'nda 7'nci sınıfa giden 2 öğrenciye koronavirüs belirtileri göstermeleri üzerine PCR testi uygulandı. Öğrencilerin test sonucunun pozitif çıkması ile birlikte sınıf karantinaya alındı.

EĞİTİM 'UZAKTAN' SÜRÜYOR

Karantinaya alınan sınıfta eğitim uzaktan devam ediyor. Denizli genelinde karantinaya alınan okul sayısı ise 4'ü lise, 2'si ortaokul olmak üzere toplamda 6 oldu.

Denizli'de 6 okul karantinaya alındı

ÖĞRENCİLERE PCR TESTİNDE 'VELİ ONAYI' ŞARTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Pazartesi gününden itibaren bazı okullarda sağlık taraması yapılacağını duyurmuştu. Herkes 'okullarda PCR testi nasıl olacak' sorusunun cevabını merak ederken Bakan Koca, yeni bir açıklama yaparak veli onayı alınacağını açıklamıştı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, PCR testinin belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacağını belirterek, "Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...