Dört pozitif vaka çıkan sınıf karantinaya alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dört pozitif vaka çıkan sınıf karantinaya alındı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Edirne'de bulunan bir ortaokulda, aynı sınıftan dört öğrencinin koronavirüs test sonucu pozitif çıkınca sınıf karantinaya alındı.

Yüz yüze eğitimin ikinci haftası yarılanırken, Türkiye genelinden birçok okuldan karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Edirne Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda bir sınıfta öğrencilerde koronavirüs belirtileri tespit edilince öğrencilere koronavirüs testi yapıldı. Dört öğrencinin koronavirüs testi pozitif çıkınca sınıfta bulunan tüm öğrenciler evlerine gönderildi. Bu öğrencilerin 14 gün boyunca uzaktan eğitim alacakları öğrenildi.

"VAKA ARTIŞI ÇOK HIZLI OLDU"

Veli Der Derneği Edirne Başkanı Benay Gürsel, Edirne'de bazı okullarda koronavirüs vakalarının artmaya başladığını öne sürerek, "Edirne'de iki sınıf karantinada ancak diğer okullardan da pozitif vaka haberlerini maalesef alıyoruz. Vakalar 14-15 gün geçtikten sonra yavaş yavaş başlar diye düşünüyordum ama Edirne'de çok hızlı oldu vaka artışı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'de aktif kullanılan derslik sayısının 850 bin olduğunu ve yüz yüze eğitimden sonra bir hafta içinde 850 bin sınıftan 198'inde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini açıklamıştı.

Dört pozitif vaka çıkan sınıf karantinaya alındı

BİLECİK VE ELAZIĞ'DA DA KARANTİNALAR VAR

Edirne dışında Bilecik ve Elazığ'dan da karantina haberleri geldi. Bilecik 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde farklı 3 sınıfta görülen 7 koronavirüs vakası nedeniyle 34'er kişinin bulunduğu 3 sınıfın karantinaya alındığı bildirildi. Evlerine gönderilen öğrenciler, 14 gün boyunca uzaktan eğitim alacaklar.

Elazığ'da ise Fırat Ortaokulu ve Elazığ Ortaokulunda bulunan iki farklı sınıfta, öğrencilerde koronavirüs tespit edilmesinin ardından eğitime ara verildi. Sınıflardaki öğrenciler 14 gün boyunca karantina altına alınırken, derslerine uzaktan eğitim ile devam edecekleri öğrenildi.

Okullar yüz yüze eğitime devam ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü, kent genelindeki okullarda denetim ve gözetimin arttırıldığını açıkladı.

Dört pozitif vaka çıkan sınıf karantinaya alındı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...