Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beylikdüzü’nde garip dolandırıcılık: Sabaha kadar evine yemek siparişi gönderdiler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Beylikdüzü’nde garip dolandırıcılık: Sabaha kadar evine yemek siparişi gönderdiler

YAŞAM Haberleri  / İHA

Beylikdüzü’nde sanal ortamda kişisel bilgileri paylaşılan şahıs bilinmeyen bir numara tarafından aranarak rahatsız edildikten sonra sabahın ilk ışıklarına kadar evine yüzlerce liralık kapıda ödemeli yemek siparişleri geldi. Talihsiz adam o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Beylikdüzü’nde  ikamet eden iş adamı Hüseyin Kolaç, kişisel bilgilerinin internet ortamında yayıldığını ve istediklerini yapmazsa rahatsız edeceklerini söyleyen şahıslar tarafından sayısız kez arandı.  Bilmediği bir numaradan sayısız kez arayana dolandırıcılarla tartışan Kolaç, telefonu kapattı. Yaşanan tartışmadan bir kaç saat sonra Kolaç’ın evine yemek sitelerinden kapıda ödemeli siparişler gelmeye başladı. Sabah saatlerine kadar gelen siparişler nedeniyle zor duruma düşen Kolaç, durumu hem yemek sitelerine hem de cumhuriyet savcılığına bildirerek suç duyurusunda bulundu.  Kolaç kanıt olması amacıyla gelen siparişleri cep telefonu ile kayıt altına aldı.

“BUNDAN SONRA SENİ RAHATSIZ EDECEĞİZ”

Yaşanan olayları anlatan Hüseyin Kolaç, “Ayın 25’inde beni gündüz saatlerinde birisi aradı gizli numaradan, tehdit ve küfürlü konuştu benimle. Bir kumar ve oyun sitesinden bahsetti, ne olduğunu anlayamadım. Bütün gizli bilgilerimin elinde olduğunu söyledi ve bana gönderdi tüm bilgilerimi. Bende çok umursamayarak telefonu kapattım. ‘Bundan sonra seni çok rahatsız edeceğiz ve isteklerimizi bildireceğiz’ dediler. Ondan sonra uyudum. Sabah namazına kalktığımda bana saat 1’den başlayarak 1 buçuğa kadar arama olmuş yine cevapsız gece. Ben de sabah namazda aradım, kimsiniz ne istiyorsunuz dedim. Onlar da bana  ‘yanlış numara’ diyerek cevap verdi. Bende yanlış numara bu kadar uzun süre aramaz dedim. Bana dedikleri şu; oyun ve kumar sitelerinde benim adreslerimin olduğu, benim gibi birçok insanın kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu söylediler” dedi.

AYIN 25’İNDEN BU YANA YEMEK SİPARİŞİ GÖNDERİYORLAR

Telefon konuşmasının akşamında siparişi olmadığı halde yemek sitelerinden evine farklı restoranlardan yüzlerce liralık yemek geldiğini söyleyen Kolaç, “Siparişler geldi, eve siparişleri verdikleri telefon numarası bana ait değil ama adres bana ait. Ayın 25’inden bu yana yemek siparişi göndererek taciz olayı devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Beni arayanlardan birisi kendi numarasıyla aradığı için kendi numarası da çıktı. Benim evime sürekli yemek siparişi gönderiyorlar. Benim adıma veya başka birinin adına benim adresimi kullanarak sipariş geliyor. Sabaha kadar sürüyor bu böyle” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...