Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay'dan emsal karar: Mantık evliliğine tazminat cezası

Yargıtay'dan emsal karar: Mantık evliliğine tazminat cezası

YAŞAM Haberleri

Yargıtay, para için kendisinden 47 yaş büyük erkekle ‘mantık evliliği’ yapan kadının, kocasına 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Ankara’da görülen bir boşanma davasında kadın, küfrettiği ve kendisini evden kovduğunu öne sürdüğü 47 yaş büyük eşinden yoksulluk nafakası ve tazminat istedi. Yerel mahkeme, maddi çıkar amacıyla evlendiği, evlilik birliğini sürdürme amacı bulunmadığı, evlilik birliğinin gereklerini yerine getirmediği ve evden ayrıldıktan sonra eşi için çeşitli söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle kadının, küfreden ve eşini evden kovan erkeğe göre daha ağır kusurlu olduğuna hükmetti.

10 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT
Kadının yoksulluk nafakası ve tazminat taleplerini reddeden yerel mahkeme, tarafların boşanmalarına, erkek yararına ise 10 bin lira manevi tazminata karar verdi. Bunun üzerine kadın, kararı istinafa taşıdı. İstinaf da kararı bozarak kadına nafaka ödenmesine karar verdi. İstinaf kararının da erkek tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay’a geldi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararını bozdu. Yargıtay, kadının “maddi çıkar amacıyla evlenme” ve “evlilik birliğini devam ettirme gibi bir amacın bulunmaması”nın sabit olduğunu belirterek boşanmaya sebep olaylarda kadının ağır kusurlu olduğu, bu davranışlarının aynı zamanda erkeğin kişilik haklarına da saldırı niteliğini taşıdığı ifade edildi. Erkeğe manevi tazminat ödenmesi gerektiğini belirten Yargıtay, kusurlu kadına nafaka ödenemeyeceğini hükmetti.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...