Afyon'da öğrenci servisi yoldan çıkt: 5 ölü, 5 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Afyon'da öğrenci servisi yoldan çıkt: 5 ölü, 5 yaralı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Afyon'un İşcehisar ilçesinde, okul servisi kontrolden çıkarak ikiyi bölündü. 5 öğrenci hayatını kaybederken 5 öğrenci de yaralandı. Kazayı 800 metre koşarak köye haber veren çocuğun, hayatını kaybeden öğrencilerden 14 yaşındaki Melisa Demirel’in kardeşi olduğu öğrenildi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyü yakınlarında ortaokul öğrencilerini taşıyan minibüs yoldan çıkarak ormanlık alanda devrildi. 

Aracın ikiye bölündüğü kazada 5 öğrenci hayatını kaybederken sürücü ile 5 öğrenci de yaralandı.

HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada, parçalanan minibüsten dışarı fırlayan 10 öğrenciden İsmail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) hayatını kaybederken, Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yağmur Duran (11), Arda Demire yaralandı.

Afyon'da öğrenci servisi yoldan çıkt: 5 ölü, 5 yaralı

YARALI HALDE KOŞUP KÖYE HABER VERMİŞ

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel’in kardeşi Arda Demirel’in 800 metre uzaklıktaki köye koşarak kazayı haber verdiği ortaya çıktı.

Kaza yerine ilk ulaşan ve yaralı öğrencilere ilk müdahaleyi yapan süt toplayıcısı Burhan Eser de “Alanyurt köyüne sütü götürüp geri gelirken kaza yerini gördüm. Ben araçtan indim o esnada da karşı taraftan bir araç daha geldi onlar araçtan indi, onlar da öğretmenmiş. Hemen çocuklara müdahale ettim, nefes alanları yan çevirdim.” diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden Melisa Demirel’in kardeşi Arda Demirel’in 880 metre koşarak köydekilere olayı nasıl haber verdiğini de dile getiren Eser şunları söyledi:
“Haber vermeye giden çocuk kaza anında korkusundan geri koşmuş. Köye doğru gitmiş ve çobanı görmüşler orada, ona haber vermişler. O çocuğu ben yarım saat sonra gördüm. Ölen çocuğun kardeşi ‘bu kardeşim diyor’ ama biz çocuğu bilemiyoruz. Yani o çocuk da ordaymış.”

OKUL HÜZNE BOĞULDU

Çocukların eğitim gördüğü Anayurt Ortaokulu’nda ise eğitim ve öğretim devam ederken, öğretmen ve öğrenciler de hüzne boğuldu. Kazanın ardından acı haberi alan bazı öğretmenler ise olay yerine gitti.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINI ENDİŞELİ GÖZLER İLE İZLEDİLER

Korkunç olayın yaşandığı olay mahallinde enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ediyor. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından olayda parçalanan minibüsü iki çekici yardımıyla olay yerinden kaldırdı. Enkaz kaldırma çalışmaları esnasında ise köy sakinleri olay yerine gelerek endişeli gözlerle çalışmaları izledi.

Olayla ilgili başlatılan inceleme çalışmaları ise sürüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...