Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji’den karla karışık yağmur uyarısı: Kış kapıya dayandı (29 Ekim hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji’den karla  karışık yağmur uyarısı: Kış kapıya  dayandı (29 Ekim hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji, yurdun büyük bir bölümü iiçin sağanak ve şiddetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Bununla birlikte ülkenin doğu kesimlerinde karla karışık havanın etkili olacağı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan günlük hava durumu raporuna göre; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Sivas, Tokat, Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  Doğu Anadolu bölgesinde ise karla karışık yağmur görülmesi beklenirken, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

29 EKİM HAVA DURUMU
Erzurum çevreleri ile Erzincan, Muş, Bingöl, Tunceli ve Bitlis’in yüksek kesimleri, Van’ın güneyi ve batı, Hakkari’nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Şırnak çevreleri ile Van’ın güney ve batı, Erzurum'un güney kesimlerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji’den karla  karışık yağmur uyarısı: Kış kapıya  dayandı (29 Ekim hava durumu)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava raporu haritası.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK
Hava sıcaklığının İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara Denizi ve Marmara Bölgesi'nin batısı ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 15
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 17
İzmir: Az bulutlu 24
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 28
Antalya: Az bulutlu 26
Samsun: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 15
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, Yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...