Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de sıra gecesi düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de sıra gecesi düzenlendi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tarihin sıfır noktası olarak da adlandırılan 12 bin yıllık geçmişi bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de yerli ve yabancı turistler için sıra gecesi düzenlendi.

Şanlıurfa’nın tarihini, kültürünü, gastronomisini tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göbeklitepe’de yerli ve yabancı ziyaretçilere müzik ziyafeti sundu. 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe’de  Urfa Ahengi müzik grubunun seslendirdiği türküler eşliğinde eğlendi. Tarihi alanı gezmeye gelen misafirler okunan türkülere eşlik ederek halay çekti.

TARİHİN SIFIR NOKTASINDA TÜRKÜ ŞÖLENİ

Şanlıurfa Belediyesi tarafından Göbeklitepe Amfi alanında düzenlenen sıra gecesine vatandaşlar gelen turistler bir yandan tarihe ışık tutan Göbeklitepe’yi gezerek alanı incelerken diğer yandan Urfa türküleri ile doyasıya eğlendi. Tarihin sıfır noktasında Şanlıurfa'ya özgü türküler eşliğinde güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve sıra gecesi ekibine teşekkür etti.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de sıra gecesi düzenlendi

                                          

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...