Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ataşehir'de samuray kılıçlı dehşet!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ataşehir'de samuray kılıçlı dehşet!

YAŞAM Haberleri  / İHA

1 aylık eğitim için Ankara'dan Ataşehir'e gelen mimar Başak C., Göktuğ B.’nin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Göktuğ B.'nin akli dengesinin yerinde olmadığı ve genç mimara samuray kılıcı ile saldırdığı öğrenildi. İfadesi alınan saldırganın, birini öldürmeyi kafasına koyduğu kendisine direnmemesi için de bir kadını seçtiği öğrenildi.

Ataşehir’de akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Göktuğ B., eğitimden çıktıktan sonra yolda yürüyen Başak C. (28)'i takip etti, ardından çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı. Saldırıda ağır yaralanan Başak C. kanlar içinde kalırken olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, Ataşehir'de hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KATİL EVİNDE YAKALANDI

Polis ekiplerince yapılan çalışmada, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Ekipler, saldırganın sitenin yakınlarındaki bir evde oturduğunu tespit etti. Eve baskın düzenleyen ekipler, şüpheli Can Göktuğ B.'yi gözaltına aldı.

Şüphelinin tek başına yaşadığı evde yapılan aramada, saldırıda kullanılan yaklaşık 70 santimetre uzunluğunda kılıç ile 10'a yakın benzer tipte kesici alet bulundu.

Şüpheli Can Göktuğ B., Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Ataşehir'de samuray kılıçlı dehşet!27 yaşındaki saldırgan Göktüğ B.’nin, babasının mühendis annesinin ise avukat olduğu öğrenildi.

PSİKOLOJİK TEDAVİYİ YARIDA BIRAKMIŞ

Saldırgan Göktuğ B.’nin ise özel bir sitede tek başına kirada yaşadığı ve insanlarla fazla diyaloğa girmeyen bir kişi olduğu öğrenildi. Özel bir üniversitede mühendislik, açık öğretimde de sosyoloji bölümünde kaydı olan şüphelinin, bir dönem psikolojik tedavi gördüğü, son 3 yıldır terapilerine gitmediği öğrenildi.

ONLARCA KILIÇ ALMIŞ

Şüpheli ilk ifadesinde, kılıçlara merakı olduğunu, yıllar içinde 10'a yakın kılıç satın aldığını belirterek, birini öldürmeyi kafasına koyduğunu, erkekler direnebileceği için bir kadına yöneldiğini ancak maktulü tanımadığını söyledi. Şüpheli ifadesinde, şiddet filmlerinden etkilenerek kılıçla bu olayı gerçekleştirdiğini anlattı.

1 AYLIK EĞİTİM İÇİN ANKARA’DAN GELMİŞTİ

Öte yandan mimar olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Başak C.’in nişanlı olduğu, 1 ay sürecek eğitim nedeniyle Ankara’dan Ataşehir’deki Finans Merkezine geldiği ve bir otelde kaldığı, eğitiminin ise Cumartesi günü sonlanacağı öğrenildi. 

CENAZE AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Başak C.'nin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Mimar kardeşinin Ankara'da çalıştığını, bir proje için İstanbul'a geçici süre geldiğini belirten Başak C.'nin ağabeyi Fatih C., "Pazar günü Ankara'ya dönecekti. Dün akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Başak, işinde gücünde bir insandı. Nişanlıydı." dedi.

Saldırganı tanımadıklarını ifade eden Fatih C., "Kafayı yemiş bir adam. Akli dengesi bozuksa niye o zaman dışarıda duruyor? Bu da mı mazeret? (Kılıç taşıması) Planlı şekilde öldürdü bence." diye konuştu.

Başak C.'nin cenazesi, Ankara'daki Yahyalar Merkez Camisi'nde yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...