Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu uyarı

Düzenleyen:
Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu uyarı

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre yarın Marmara'nın bazı bölgelerinde ve Ege'de sağanak yağış bekleniyor. MGM, İstanbulluları da sağanak yağışa karşı sarı kod ile uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın İstanbul'da sağanak yağış beklendiği belirterek 'sarı kod'lu uyarıda bulundu.

23 Kasım 2021 hava durumu tahmin raporunu yayımlayan MGM, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova için sarı kodlu uyarı yayınladı. MGM, Muğla'yı da turuncu kodla uyararak vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada İstanbul'da yağışın yarın sabah saatlerinde başlayacağı ve çarşamba sabahına kadar devam edeceği belirtildi.

Sarı kodlu uyarıda, "Sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji'den İstanbul için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı.

MARMARA VE KIYI EGE İÇİN UYARI

Meteoroloji, Marmara'nın genelinde sağanak ve Kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtti.

Marmara bölgesi için yapılan uyarıda, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde beklenen sağanak yağışların, bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" bilgileri yer alırken, yarın sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın kuzey ve batısında kuvvetli olacağının tahmin edildiği bilgisi yer aldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...