Gelen zam karşısında fırıncılar da zor durumda: ‘Üretirken zarar ederek batıyoruz’

Gelen zam karşısında fırıncılar da zor durumda: ‘Üretirken zarar ederek batıyoruz’

YAŞAM Haberleri

Son 6 ayda ekmeklik una gelen zam yüzde 90 zam nedeniyle üretimlerini azaltan fırıncılar kepenk kapatma noktasına geldi. Yenişehir Fırıncılar ve Unlu Mamûl İmalatçıları Derneği Başkanı Mehmet Demira, “Sürekli zam gelen diğer ürünler karşısında vatandaşlarımız da, bizler de bunaldık”

Artan un fiyatları ve girdiler karşısında zarar eden fırıncıların maliyetleri arttı. Son 20 yıldır unun en pahalı dönemini yaşadığını söyleyen Yenişehir Fırıncılar ve Unlu Mamûl İmalatçıları Derneği Başkanı Mehmet Demira Haziran ayında 135 liraya alınan ekmeklik unun bugün itibariyle 260 lira olduğunu söyledi. 300 gram ekmeği 2 liradan sattıklarını söyleyen Demira, “Fırıncılar üretimlerini azaltmalarına rağmen ayakta duramıyor. Elektrik, doğalgaz, maya ve diğer zamları hesaba katmadık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ DA BİZ DE BUNALDIK”

Başkan Demira, “Şu ânda ilçede iki fırıncı servisleri kaldırdı. Tezgâhından asgari üreterek satış yapıyorlar. Sürekli zam gelen diğer ürünler karşısında vatandaşlarımız da, bizler de bunaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Üretirken zarar ederek batıyoruz. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelen zam karşısında fırıncılar da zor durumda: ‘Üretirken zarar ederek batıyoruz’

                                        

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...