Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu 'kar' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu 'kar' uyarısı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklığı 6 derece daha düşüyor... Karadeniz'le beraber 4 ilde karla karışık yağmur bekleniyor.

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji  yağışların kuvvetli geçeceği Rize ve Artvin için sarı kodla uyarı yaparken yoğun kar yağışı beklenen Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop için de turuncu kodla uyarıda bulundu.

SICAKLIK 6 DERECE DAHA DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu 'kar' uyarısıRüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı doğu kesimlerde güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu -1
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 5
İzmir: Az bulutlu 11
Adana: Parçalı ve az bulutlu 12
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 13
Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 5
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksekleri kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu -6
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 5

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...