Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15 bin TL cezayı duyunca köpekleri teslim ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
15 bin TL cezayı duyunca köpekleri teslim ettiler

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yasak olmasına rağmen sahiplendiği Pitbull ile sokağa çıkan bir gence kesilen 15 bin liralık cezayı duyan vatandaşlar köpeklerini teslim ettiler.

Sivas Fatih Mahallesi’nde önceki gün sokakta Pitbull gezdiren 16 yaşındaki E.B’ye 14 bin 982 TL ceza kesildi. Bu durum sonrası şehirde panik başladı. Pitbull besleyen Tolga İlaslan ile Dogo Argentino’su olan Orhan Çenebaş, köpeklerini teslim etmek için Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleriyle irtibata geçti. İkili, köpeklerini kendi elleriyle ekiplere teslim etti.

Dogo Argentino’ların kediden bile korktuğunu söyleyen Çenebaş, köpeğinin saldırgan olmadığını kanıtlamak için de bir çocuğa sevdirdi. Köpeği ceza yememek için verdiğini belirten Çenebaş “Bunu bebeğin yanına bırak hiçbir şey yapmaz” dedi. Tolga İlaslan da Pitbull’unun saldırgan olmadığını savundu.

23 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Öte yandan, il genelinde son bir yılda yasaklı ırk besleyen 23 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilere, yasaklı ırk köpek besleme, ağızlıksız gezdirme gibi suçlardan toplam 194 bin 711 lira ceza kesildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...