Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Artvin’de belediye hoparlöründen ‘mezarlarınızı taşıyın’ anonsu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Artvin’de belediye hoparlöründen ‘mezarlarınızı taşıyın’ anonsu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Artvin’de yapımı süren Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde belediye hoparlörlerinden anons yapılarak mezarların taşınması için çağrıda bulunuldu.

Artvin’in Yusueli ilçesi Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan ilçenin yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürdürülüyor. İlçede devam eden defin işlemleri yeni yerleşim yerindeki mezarlara yapılırken mevcut ilçede kalan mezarlıkların da taşınma işlemleri sürüyor.

Artvin’de belediye hoparlöründen ‘mezarlarınızı taşıyın’ anonsu

450 MEZARIN TAŞINMASI PLANLANIYOR

Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Keçevet bölgesinde yapılan yeni mezarlık yerine nakil işlemlerine başlandı. 450 mezarın taşınması planlanırken Yusufeli Belediyesi belediye hoparlörlerinden anons yaparak vefat eden yakınlarının mezarlarının su altında kalmamasını isteyen yakınlarının nakil başvurusunda bulunması gerektiğini belirtti.

Artvin’de belediye hoparlöründen ‘mezarlarınızı taşıyın’ anonsu

NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Konuyla ilgili konuşan Yusufefe Belediye Başkanı Eylül Aytekin “Yusufeli Barajı ve HES projesi nedeniyle baraj suları altında kalacak olan Serindere, Ahalt, Çakaloğlu, Kâzımkarabekir, Hamzet, Sapanet, Hasanağa, Demircigil ve Ersis Caddesi Etyemezler mezarlıklarında bulunan ve Belediye Mezarlık Sistemine kayıtlı olan mezarların Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Keçevet bölgesinde yapılan yeni mezarlık yerine nakil işlemlerine başladı. Bu kapsamda mezarlarını taşıtmak isteyenler Yusufeli Belediyesine başvurmaları halinde mezarları DSİ tarafından taşınacak” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...