Yuva köyünde zehirlenme vakaları yeniden başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yuva köyünde zehirlenme vakaları yeniden başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bolu Yuva köyünde aynı anda 141 kişi zehirlenmiş, bir kişi de hayatını kaybetmişti. Köyde alınan bütün tedbirlere rağmen 25 gün sonra yeni vakalar görüldü. İki genç ölüm döşeğinde...

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde yaşayan vatandaşlarda Kurban Bayramı’nda başlayan kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetleri nedeniyle 141 kişi hastanelik olmuştu. Zehirlenme olaylarının tespit edilmesiyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri köylülerin kullandığı şebeke suyu ve evlerde bulunan etlerden numune almıştı.  Bu arada hastalardan biri hayatını kaybederken çoğunluğu taburcu olmuştu.

Yuva köyünde zehirlenme vakaları yeniden başladı

İKİ GENÇ ENTÜBE EDİLDİ

Köyün içme suyunu karşılayan şebekede yapılan temizlik ve dezenfekte çalışmalarının ardından haftanın belirli günlerinde evlere yeniden su verilmeye başladı. Bununla birlikte vaka sayılarının iki haftadır açıklanmadığı köyde, belirtiler de yeniden görüldü. Yoğun bakımda tedavieri süren 15 ve 17 yaşlarındaki iki gencin entübe edilmesiyle birlikte Yuvalıları yeniden korku sardı.

25 GÜN SONRA VAKALAR YENİDEN BAŞLADI

Kardeşi hastanede yatan Cansu A'da mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetleri belirdi. Ailesinin hastaneye götürdüğü Cansu A., yapılan tetkiklerin ardından tedavisi için hastaneye yatırıldı.

Yuva köyünde zehirlenme vakaları yeniden başladı

"NEDEN KORUNACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

İki yeğeni de zehirlenen İsmail A. "Hastanede ben de 5 gün yattım. Kardeşimin çocuğu 25 gündür Ankara'da tedavi görüyor. Dün ablası da rahatsızlandı. 25 gün sonra yeniden bir hasta olması bizi endişelendiriyor. Neden olduğunu bilmiyoruz. Biz neden korunacağız? Herkeste bir tedirginlik ve belirsizlik var. Ben başka bir çocuğu duyunca tedirgin oldum. Dün kardeşimin çocuğu gitti. Yarın eşimin gitmeyeceğinin garantisi yok. Suyu kullanmadan giden var. Komşumuzun çocuğu entübe olmuş. Ben kendi çocuğumun iyi olduğuna sevinemiyorum” dedi.

"SADECE DİŞLERİNİ FIRÇALAMIŞ"

İsmail A "Yeğenim evde duş almış. O birinci katta, ben üçüncü katta oturuyorum. Dişlerimi fırçaladım ama yutmadım diyor. İçmek için zaten şebeke suyunu kullanmıyoruz. Hastaneye gitti, tedbir amaçlı yatırdılar. Eğer kan değerlerinde yükselme olursa Ankara’ya gönderecekler” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...