Yastığa sarılarak uyuyorsanız dikkat! Bilim insanları nedenini çözdü…

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Uyurken yastığa veya bir ayıya sarılarak mı uyuyorsunuz. Cevabınız evet bunun sebebini bilim insanları çözdü…

Bir şeye sarılmak, kişinin kendini güvende ve rahat hissetmesini sağlar. Örneğin, bir peluş oyuncak ya da yastıkla sarılmak, kişinin kendini güvende ve rahat hissetmesine yardımcı olabilir. Peki yastığa sarılarak uyumak ne anlama geliyor?

Yastığa sarılarak uyuyorsanız dikkat! Bilim insanları nedenini çözdü…

Mhthayat.haberturk.com’ün derlediği bilgilere göre; uyurken yastık veya pelüş oyuncağa sarılma ihtiyacınız doğuyorsa nedenlerini aşağıdan öğrenebilirsiniz:

1- Horlamanızı veya uyku apnenizi azaltıyor

Uyku apnesi, bir kişinin nefes almasının olması gerektiği kadar düzgün olmadığı bir uyku bozukluğu. Yastığa sarılma alışkanlığınızın bu uyku bozukluğunu azaltmaya fiziksel olarak faydası vardır. Bir vücut yastığına sahip olmak tüm vücudunuzu destekleyebilir.

2- Yalnız hissetmek istemiyor olabilirsiniz

Tamamen yalnız olduğumuzda tutunacak bir şeye ihtiyacımız var.

3- Bağ kurmaya önem veriyorsunuz

Bir yastığı kucaklamak, uyku sırasında size duygusal olarak rahatlık sağlar. Aslında bu uyku pozisyonunda, aslında ilişkilerinizde, özellikle de aile arasında güçlü bağlar kurmaya çalıştığınızın bir göstergesi.

 YASTIĞA SARILARAK UYMAK FAYDALI

  • Uzmanlar yastığa sarılarak uymanın stresi azalttığı ve kişilerin daha kaliteli bir uyku çektiğini açıkladı. İşte yastığa sarılarak uymanın faydaları;
  • Rahatlatıcı bir his: Yastığa sarılarak uyumak, sıcak, yumuşak ve rahat bir his verir. Bu da kişinin kendini rahatlatmasına yardımcı olur.
  • Uyku kalitesini arttırır: Yastığa sarılarak uyumak, uyku kalitesini arttırabilir. Çünkü kişi, yastığa sarılarak uyuduğunda vücut daha rahat eder ve daha derin bir uyku sürecine girer.
  • Stres azaltır: Yastığa sarılarak uyumak, stresi azaltabilir. Çünkü bu, kişinin kendini güvende hissetmesini sağlar ve rahatlatıcı bir etki yaratır.
  • Daha iyi bir uyku pozisyonu sağlar: Yastığa sarılarak uyumak, daha iyi bir uyku pozisyonu sağlar. Çünkü bu pozisyonda, kişinin boyun ve omurga hizalanır ve vücut daha rahat eder.
  • Uyku apnesi semptomlarını azaltır: Yastığa sarılarak uyumak, uyku apnesi semptomlarını azaltabilir. Çünkü bu pozisyonda, boğaz ve dil kasları daha rahat eder ve hava akışı daha düzenli hale gelir.
  • Sıcaklık düzenlemesine yardımcı olur: Yastığa sarılarak uyumak, sıcaklık düzenlemesine yardımcı olabilir. Çünkü yastık, başın etrafındaki ısıyı tutar ve kişinin daha sıcak hissetmesini sağlar.

Derleme: Ali Can Tiryaki/Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...