"İnşallah şifâya kavuşursun!"

A -
A +
 
Bağdat evliyâsından Ebû Câfer Haddâd hazretleri zamânında bir adamın dilinde biraz "tutukluk" vardı. Yâni zor konuşuyordu.
Bir gece, yatmadan; “Yâ Rabbî, bu hastalığımın şifâsı ne ise, o şeyi bana bildir” diye duâ etti ve yattı. Rüyâda bu zâtı gördü. Ve sordu kendisine: “Hocam! Bende dil tutukluğu var. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?” Büyük velî; “Şöyle şöyle yap, inşallah şifâya kavuşursun!” buyurdu. Adam uyandı. Hemen kâğıt kalem aldı. Ve bu tavsiyeyi kaydetti oraya. Ancak rüyâ olduğu için, önem vermedi. Ve o tavsiyeyi yerine getirmedi... Aradan bir ay kadar geçti. Bu zâta gitti bir gün. Ve Ona arz etti ki: “Hocam! Benim dilimde biraz tutukluk var, bana ne tavsiye edersiniz acabâ?” Mübârek güldü. “Söyledik ya.” Adam rüyâyı unutmuştu bile. Sordu hemen: “Ne zaman söylediniz hocam?” “Bir ay kadar oluyor.” O zaman hâtırladı. “Hâ, rüyâda mı?” “Evet, sen de uyanınca kaydetmiştin hani. İşte o dediklerimi yaparsan, inşallah şifâya kavuşursun” buyurdu. Adam çok duygulandı. Mübâreğin elini öpüp, çıktı huzurdan. O denilenleri yapınca, kavuştu şifâya...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.