Pizza yerine pide ye meşrubat yerine ayran iç

A -
A +

Yeni yıl “umudun, sevginin, iyiliğin, paylaşmanın dili, dini, ülkesi olmaz” mesajını veriyor ve yeni bir yıl daha geldi. Sevdiklerimizle birlikte mutlu, huzurlu bir yıla başlangıç yapmak hepimizin dileği. Ancak dilekler sağduyu içerisinde olmalı; çünkü derler ki SAĞDUYU AKLIN KAPICISIDIR. Sahip olduklarımızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir kazanım. Eğer zamanı yapamayacağımız şeyleri istemekle geçirirsek kaybedebileceğimiz de bir başka gerçek. Fakat biliriz ki, hayaller olmadan büyük şeyler yapılamaz. Hepimizin bütün ilgisi mutlu, sağlıklı ve en önemlisi kimlikli bir gelecek olmalıdır çünkü hayatımızın geri kalanını orada bulacağız.
UNUTMAYIN HER ŞEYİN YOK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANDA, GELECEK HÂLÂ YERİNDEDİR. Ve her yeni yıl geleceğin ilk adımıdır. Adına gelişme denen fakat sadece kolaylaşma sağlayan yeni hayat biçimlerinde mutlulukları azalmış, aidiyet duyguları yok olmuş insanların azaldığını görmeyi diliyorum. Birçok alanda yaşanan yok ediş ve yok oluş mutfak penceresinden bakıldığında daha çarpıcı bir hâl alıyor. Toprakla ilişkisini kesen insan, sağlıklı beslenme arayışları içerisinde neleri kaybettiğini maalesef yaşayarak anlamaya başlıyor. Domatesin kokusuna hasretiz, yüzlerce yıllık tarhana uyduruk çorbalar karşısında küskün, anaların, nenelerin pişirdiği çocukların ve torunların ismini dahi bilmediği zengin kültürümüzün lezzetleri hayatımızdan kaybolup gidiyor.
Bir şeyler yapmak mümkün mü, EVET... Üstelik çok da basit; bugün, yarın öğlen ya da akşam yiyeceğin yemeği sorgulayarak başla. İçinde mevsiminde olmayan sebze var mı sor? Paketlenmiş gıdalardan uzak dur. Yemeklerde kullanılan yağı, eti, sorgula? Kendi ülkenin geleneksel ürünlerine sahip çık. Anadolu’nun yaklaşık 12 bin yılın derinliğinde oluşturduğu zengin mutfağa daha çok ilgi duy. UNUTMA BU BİR KAMPANYA ÇAĞRISI DEĞİL, BU KENDİN OLMA VE SAĞLIKLI YAŞAMAK ADINA BİR ADIM. Yeni bir yılın heyecanı içinde daha güçlü bir ülke için bir daha düşün. Yediğin yemekle sadece karnını doyurmuyorsun, sana ait topraklarda ÇİFTÇİLİK YAPANLARA KATKI VERİYORSUN, UNUTMA!
Kahvaltı sofranda ülkemizin yüzlerce peynirinden birini tüket. Salam ya da sosis yerine halis sucuk ye katkısız bastırma (Pastırma) tüket, bil ki bu ülkede hayvancılık yapan insanlara katkı vermiş olacaksın. Dünyada kırk yıllık hatırı olan başka bir kahve var mı? İtalyan ya da Amerikan kahveleri yerine arada bir kırk yılın hatırına Türk kahvesi iç. İki kere pizza yerine arada bir canım gibi Trabzon pidesi, Bafra pidesi dene, günde ya da haftada bir kutu meşrubat yerine bir şerbet ya da ayran iç. Göreceksin daha lezzetli daha sağlıklı. Spagetti yerken arada bir erişteyi hatırla, ravyoli yerken piruhi ya da mantıyı unutma.
Bu listeyi uzatabilir, sayfalar dolusu yazabiliriz fakat siz bir düşünün çok mu zor bunları yapmak. Gelin 2020 yılını kendi yılımız yapalım. Birilerinin ülkemiz için bir şeyler yapmasını beklemeyelim, bizde bir şeyler yapalım. 2020 bizim ve ülkemizin yılı olsun. Çocuklarımızın bu güzel ülkede sağlıklı ve mutlu yaşamasına ve güzel ülkemizin hak ettiği yere gelmesine katkı verelim. Ülkemizin değerlerini unutmayalım çünkü unutmak kaybetmektir. 2019 bitti ve 2020 geldi. Daha çok sahip çıkalım çünkü sıradanlığı aşmanın en kolay yolu kendin olmaktır. Tabiilikten giderek uzaklaşan, sunileşmiş bir dünyada en iyi ve güzel şeyleri umarak 2020 yılının bütün insanlara daha fazla iyilikler güzellikler getirmesini diliyorum.

Pizza yerine pide ye meşrubat yerine ayran iç

Pizza yerine pide ye meşrubat yerine ayran içPizza yerine pide ye meşrubat yerine ayran iç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.