Topuzu yiyen şeytanın rezil olduğu an!..

A -
A +
Melekler, Âyet-el kürsi okuyan kimsenin etrafında bir halka yapar, şeytan yaklaşamaz. Yatarken okununca, yine yaklaşamaz.
 
Âyet-el kürsinin [Bekara 255] fazileti pek çoktur. İhlâsla okuyanın; insan ve hayvan hakları ve farz borçlarından başka bütün günahları affolur. Yani tövbeleri kabul olur. Peygamber efendimiz (sallallahü alayhi ve sellem) buyurdu ki:
 "Bir mümin bir Âyet-el kürsi okuyarak bütün ölmüşlerin ruhuna hediye etse, müminlerin kabirleri gözün göremeyeceği şekilde genişler ve o ölüler de bunun ruhuna dua ederler." 
"Fâtiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez." [Deylemi]
           ***
Resulullah efendimiz, Ebu Hüreyre’yi “radıyallahü teâlâ anh” Medine’de, zekât olarak gelmiş olan hurmaların muhafazasına memur etmişti. Bir kimseyi hurma çalarken yakaladı. "Seni Resulullaha götüreceğim" dedi. Hırsız, "Fakirim, çoluğum çocuğum çoktur" diyerek yalvarınca, bıraktı... Ertesi gün, Resulullah efendimiz Ebu Hüreyre hazretlerini çağırıp, "Dün gece bıraktığın kimse ne yapmıştı?" buyurdu. Ebu Hüreyre anlatınca, "Seni aldatmış. Yine gelecektir" buyurdu... Ertesi gece yine geldi ve yakalandı. Tekrar yalvarıp, "Allah aşkına bırak" dedi ve kurtuldu... Üçüncü gece, tekrar gelip yakalanınca, yalvarmaları fayda vermedi. "Beni bırakırsan, birkaç şey öğretirim, sana çok faydası olur" dedi. Ebu Hüreyre hazretleri kabul etti. "Gece yatarken, Âyet-el kürsiyi okursan Allahü teâlâ seni korur, yanına şeytan yaklaşmaz" dedi ve gitti... Ertesi gün, Resulullah efendimiz, Hazreti Ebu Hüreyre’ye tekrar sorup bu cevabı aldığını söyleyince, Peygamber efendimiz "Şimdi doğru söylemiş. Hâlbuki kendisi çok yalancıdır... Üç gecedir kiminle konuştuğunu biliyor musun?" buyurdu. "Hayır, bilmiyorum" deyince, Resulullah efendimiz "O şeytan idi" buyurdu...
           ***
Din büyükleri, her zaman evden çıkarken mutlaka Âyet-el kürsiyi okurlardı. Âyet-el kürsi, mutlak koruyucudur.
Bir gün İmam-ı Rabbani hazretleri hanımıyla beraber otururken, pencereden, gelip geçen insanlara bakarken güler. Hanımı, "Niye güldün?" diye sorunca buyurur ki:
"Bir Müslüman gördüm, geçerken şeytan sağından saldırdı, oradaki melek başına bir topuz vurdu, sola geçti. Oradan da saldırdı, soldaki melek bir topuz daha vurdu, önüne geçti. Bir topuz daha yedi, arkasına geçti. Oradan da topuzu yiyince rezil oldu, defolup gitti. O kimseye zarar veremedi. Çünkü bu mümin evinden çıkarken Âyet-el kürsi okumuştu. Âyet-el kürsi okununca melekler onun etrafında bir halka yapar, şeytan yaklaşamaz. Yatarken okununca, yine yaklaşamaz. Saldırmak isteyenleri de melekler böyle perişan ederler. Onun için eve girip çıkarken, yatarken Âyet-el kürsiyi okumalı."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.