"Senin kocan hangi hayırlı ameli işledi?"

A -
A +
Allahü teâlâ Musa aleyhisselama emretti ki: "Benim falanca çöplükte bir evliya kulum var, onu oradan çıkar, temizle, namazını kıl ve defnet!"   Müslüman, Resulullahı (sallallahü aleyhi ve sellem) Allah’ın emri olduğu için sever ve her zaman salevatı şerife ile anar... Din büyüklerimiz buyuruyor ki: "Resul-i ekrem efendimizin ismini söyleyince, işitince, yazarken ve okurken Ona salevat getirmek hürmete ve sevap kazanmaya sebep olmaktadır... Kur’ân-ı kerimi okurken de, Peygamber efendimizin ismi geçince hemen o mübarek ismi sevgiyle, saygıyla öpmeli. Çok nimete kavuşulur."
İşte size -hem de bu ümmetten olmadığı hâlde- nimete kavuşanlardan birinin ibretlik menkıbesi...
Musa aleyhisselam zamanında hiç kimsenin sevmediği, günahkâr bir kimse vardı. Her fani gibi bu zat da bir gün öldü. "Bu da adam mı?" diye cesedini götürüp çöplüğe attılar. Allahü teâlâ Musa aleyhisselama emretti ki:
-Benim falanca çöplükte bir evliya kulum var, onu oradan çıkar, temizle, namazını kıl ve defnet! 
Musa aleyhisselam gidip adamı çöplükten çıkardı, güzelce yıkadı, kefenledi, namazını kıldı. Bu arada ahali şaşkınlık içindeydi! Çünkü Allah’ın peygamberi, kendilerinin çöpe attığı adamı temizliyor, kefenliyor, namazını kılıyor!..
Definden sonra Musa aleyhisselam adamın evine geldi ve hanımına şöyle sordu:
- Ey hatun! Senin bu kocan ne yaptı, hangi hayırlı ameli işledi?
Kadıncağız dedi ki:
- Ey Allahın Resulü! Benim beyim hiç kimsenin sevmediği, herkesin kendinden kaçtığı biri idi. Hiç iyi bir ameli yoktu.
- İyi düşün, bunun hayırlı bir ameli, iyi bir işi olmalı.
Kadın düşündü, yine bulamadı ve;
- İyi biliyorum ki hiçbir iyiliği yoktu; hatta hep günah işlerdi dedi.
Musa aleyhisselam, kadına üçüncü defa sordu:
- Bunun mutlaka iyi bir tarafı var ki, Allahü teâlâ bana "namazını kıl ve defnet!" diye emreyledi.
Kadıncağız o ara bir şey hatırladı ve şunları söyledi:
- Bir gün Tevrat okuyordu... (Muhammed aleyhisselamın) "Ahmed" ismi geçti. "Bu ne güzel isim" dedi, tekrar okudu, yine "bu ne güzel isim" dedi. Sonra, "Ya Rabbi! İsmi böyle güzel olanın kim bilir kendisi ne kadar güzeldir, ben ona âşık oldum" dedi ve kitapta geçen o ismi öptü.
Musa aleyhisselam, aradığı cevabı bulmuştu; 
-Bu işin sırrı şimdi anlaşıldı, buyurdu.             *** Hazreti Musa "Ülülazm" peygamberlerden olduğu hâlde bir gün şöyle dua etmiştir:  "Ya Rabbi! Beni de Muhammed aleyhisselamın ümmetinden eyle!" Resulullah Efendimiz ne buyuruyorlar: "Kişi, sevdiğiyle berâberdir."  
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.