E-5'te geceleri magandalık serbest mi?

A -
A +
Trafik yoğunluğundan olsa gerek gündüzleri zaten açık olmayan E-5 karayolu, geceleri ise trafik canavarlarına teslim oluyor. Özellikle saat 23.00'ten sonra normal bir sürücünün E-5'te güvenli seyretmesi imkânsız hale geliyor.
Çünkü nereden geldikleri bilinmeyen bir sürü trafik magandası, E-5 karayolunu kendi aracının yarış pistine çeviriyor. Ne kontrol var, ne denetleyen? Avcılar istikametinde yolun belirli kısmında "azami sürat 70 km" yazan tabela var. Bu kısımdan sonra araçlar âdeta canavarlaşıyor.
Hele bir taksici, "ben o kısımda da hızımı kesmiyorum. Radara yaklaştığımda da büyük bir aracın arkasına saklanıp geçtiğim için radar plakamı okuyamıyor, ceza bile almıyorum" diyerek yaptığı trafik ihlalini marifetmiş gibi anlatıyordu.
Gerçekten ayıp ediyorlar. Yolda yanınızdan kurşun gibi geçen araçlar, sekiz çizen zikzakla trafikte ilerlemiyor âdeta akrobasi yapıyor. Abart egzoz takmış maganda otomobillerine bir de motosikletliler eklendi derken şimdi E-5, geceleri kamyon ve TIR'ların güzergâhı olmuş durumda.
Dev gibi bir çöp kamyonu, orta şeritte selektör yaparak 90 km hızla giden aracımızdan yol istiyorsa varın anlayın gelinen noktayı...
E-5'in trafik denetimi geceleri bu kadar mı zor? Kimse bu konuda şikâyette mi bulunmuyor? Ya da gelen şikâyetler değerlendirilmiyor mu? E-5'te bizi trafik canavarlarından kurtarın ne olur...
            Rumuz: "Vatandaş"-Beylikdüzü/İstanbul



Marmaray'da özürlülerden niçin ücret alınıyor?

Merhaba...
Özürlü bir insanın Marmaray'a ücretsiz binemediğini biliyor muydunuz? Özürlüler diğer toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanıyorken Marmaray'da bu uygulanma niçin geçerli değil?
Yine bildiğim kadarıyla özürlü kişiler için elektrik su ve doğalgazda % 50 indirim yapılacaktı. Bunlardan sadece suya % 50 indirim var. Özürlüler için elektrik ve doğalgaz için de % 50 indirim olamaz mı?
Yine özürlülük oranı % 50 olan kişiler bakım ücreti alıyor diye söyleniyor ama benim görme özürlü ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan ağabeyim evde bakım ücretinden faydalanamıyor. Üstelik özürlülük raporunda % 98 yazıyor. Bu isteklerimi yayınlar mısınız?
          Ali Başak-İstanbul

Sayın Veysel Eroğlu'na ulaşmak istiyoruz

Amasya'nın merkeze bağlı Musa Köyü ve Civi Köyü'nün sulama sıkıntısını çözecek olan "Gölet Projesi" bir türlü hayata geçirilemiyor. Tüm istimlakleri yapılmış DSİ'den, Orman Müdürlüğünden gerekli istimlak ve izinler alınmış. Zemin etüdü yapılmış ama nedense bir türlü ödenek çıkmıyor ya da gerektiği gibi ilgilenilmiyor. Hükümetin su konusuna bu kadar hassas olduğu bir dönemde bizim köyler bu yazı da susuz geçirecek. Gölet'i besleyecek olan su ise yılın 10 ayı boşa akmaktadır. 10 ay tutulacak olan su, iki köyün tüm arazisini sulayacak hatta civar köylerin su sıkıntısını da ortadan kaldıracaktır.
Hükümetimizin ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun bu konuda hassas ve gölet projelerini hayata geçirilmesi için çok istekli olduğunu ve Gölet'in önemini çok çok iyi bildikleri için bu konuda bizlere yardımcı olacağını tahmin ve ümit ediyorum.  Ancak kendilerine ulaşamıyoruz. Belki sesimizi böyle duyururuz. Şimdiden teşekkürler.
     R. ERGÖZ İRTİBAT TEL MUSAKÖY MUHTARI EROL ERGÖZ: 0536 493 92 62
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.