Tarım Bakanlığı derdimize bir çare bulur mu?

A -
A +

Karadeniz'in küçük balıkçıları dertli mi gerçekten dertli, Ordu ili sahil küçük balıkçıları, Perşembe ilçesiyle Fatsa İlçemizin küçük balıkçıları, uzun yıllardır çok dertli...
Her zamanki gibi bu yazıyı size gönderdiğim 28 Nisan 2014'te seksene yakın küçük balıkçıyı ziyaret ettiğimde doğrusu yunus balıklarının yaptığı zararı gözlerimle gördüm.
Her denize atılan ağa takılan balıkları yemek uğruna iki bin lira değerindeki ağları parçalayan yunus ve (tırtak) cinsi balıklar küçük balıkçıları çok büyük zarara sokuyorlar.
Yetkililer, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bize bir çare bulsun diyen tüm yöre balıkçıları bundan çok dertli. Bizler de Yerköy'ün Sesi Gazetesi olarak her sayımızda yazsak bile bu küçük balıkçılara bir çare arayan yetkili yok. Dertleri bu yunus balıkları... Bu konuyu yetkililere ulaştırır mısın Feridun Ağabey?
            Günay İnsaf Yalıköy-Fatsa/Ordu
Turkcell bu mesajla ne demek istedi?
Turkcell abonesiyim. İnternetten bireysel bankacılık hizmeti alınırken cep telefonumuza şifre mesajı geliyor. Geçen gün yine böyle bir şifre mesajı sonrası Turkcell'den şöyle bir mesaj daha geldi:
"Cep telefonunuzdan gerçekleştirdiğiniz internet kullanımınız vergiler dâhil 1 TL ile ücretlendirilmiştir. Gün boyunca 50 kb.ye kadar EK BİR ÜCRET ÖDEMEDEN internet kullanabilirsiniz. Son 1 saat içindeki internet kullanımınız dâhil değildir."
Turkcell bu mesaj ile ne demek istedi. Gönderdiği şifre hizmeti için artık aboneden 1 TL ücret mi alıyor? Bu mesajın anlamı nedir?
          Rumuz: "Abone"-İstanbul
İETT yetkililerinden rica ediyorum
Haftanın üç dört gününde otobüs beklediğim durak hakkında bir ricamı yazmak istiyorum. Görevlilerin Boğaz Köprüsünden geçtikten sonraki İETT otobüs durağında bulunan çöp sepetini, durağın öteki yanına almaları mümkün mü? Çünkü sigara içenler sağ olsunlar durakta bekleyen yolcuları rahatsız etmemek (!) için durağın kenarında bulunan o çöp sepetinin yanına gidiyorlar. Ne var ki Boğaz'dan esen rüzgâr sigara dumanını olduğu gibi duraktaki diğer yolcuların üzerine sürüklüyor. Sigara tiryakileri ise bunun farkında bile değil. Çöp sepeti durağın öteki başında olsa duraktaki diğer yolcular duman altında kalmaz.
              Melike Zehra Akın-Üsküdar/İstanbul
SGK emekli maaşları da üç ayda bir olsa
SGK'dan emekli maaşı alanlar 3 ayda bir (3.6.9.12.) Ziraat Bankasından ayın ilk on günü içinde alsınlar.
Her ayın birinci günü ayda bir defa emekli maaşı almak, sosyalist memleketlerde var. Üç ayda bir peşin peşin maaş almak var. Emekli maaşları 3 ayda bir 250, 500, 1000 TL olarak ödensin. Telefon görüşmeleri 3 dakika olsun. 3 dakikası 25 kuruş olsun. Abonman kaldırılsın.
           Akif Özer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.