İSPARK yetkililerinin dikkatine

A -
A +

Feridun Ağabey, Marmaray'ın ilk durağı olan Kazlıçeşme'deki otopark alanı şu anda İSPARK tarafından işletilmektedir. Fakat alan düzenlenmesi hâlâ yapılmamış ve asfalt dökülmemiştir. Yağmur yağdığı zaman da her tarafı su kaplamaktadır. Araçtan inip de o suyun içinde yürümek zorunda kalıyorsunuz. Taban çok atıl ve kullanışsız vaziyette durmaktadır. Buranın bir an önce düzenlenmesi gerekmektedir. Böyle bir tesise böyle bir otopark yakışmamaktadır. İSPARK yetkilileri ve büyükşehir belediyesi konuya hâlâ niçin çok duyarsız bakmaktalar? Saygılarımla.
Mazhar Kılıç-İstanbul

Türkiye Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın dikkatine
Ben, 1986 yılında Türkiye Kalkınma ve Dayanışma Vakfının emeklilik fonuna üye oldum. 16 yıl boyunca primlerimi düzenli olarak ödedim ve 16 yıl bitiminde emekli maaşı olarak iki maaş aldım. Sonra ödemelerim durduruldu ve
defalarca telefon etmeme rağmen herhangi bir ödeme yapılmadı.
En son 2012 yılında telefon görüşmemizde ödemelerim vakfın TMSF tarafından durdurulduğunu ve benim gibi 13000 üyesi olan bu vakfın emekli maaşlarının ödemelerinin, mülkiyet satışları yapılıp öyle ödeme yapılacağı söylendi. Ama maalesef herhangi bir bilgi veya ödeme halen yapılmadı. Bu konuda kime ve nereye başvurmalıyız? Nasıl bilgi alabiliriz? Yardımcı olmanız temennisiyle.
Turhan Yaylı-Bursa

Tekirdağ Aydoğdu TOKİ konutlarından da şikâyet var
Feridun Ağabey iyi günler. Anlat Derdini bölümünde bir vatandaşımız TOKİ yönetimlerini üstlenen firmayla ilgili sıkıntıları dile getirdi. Ben de bu arkadaşla aynı dertleri yasıyorum. Ben Tekirdağ merkezde bulunan Aydoğdu TOKİ konutlarından bir konut aldım. Bu konutu bize satarken kimse özel bir firmanın yöneteceğini söylemedi.
Neyse bu firmanın bence yöneticilikle yakından uzaktan alakası bulunmamaktadır. Bunlar resmen şebeke kurmuşlar ve yönetim adı altında aidat topluyor ve kimseye de bu aidatların nerelerde kullanıldığı hakkında bir bilgi paylaşmıyorlar. Şu an konutların içi resmen bildiğiniz otluk, yani merayı andırıyor. Çalışma namına hiçbir şey yok. Zaten 400 konut var ve bu konutlara 4 görevli bakıyor. Bu görevlilerin de ne bir sertifikası ne de bir çalışma izni var. El altından adam çalıştırılıyor. Birçok yere şikayet ettim ama kimse kulak asmadı. Anlaşılan adamlar bağlantılarını sağlam kuruyorlar. Sizden ricam üst düzey bir bilirkişi gelsin şöyle konutların etrafını bir gezsin. Bakalım gerçekten bu dediğim aksaklıklar var mı yok mu? Buna kendisi bir kanaat getirsin. Buradan sitemizi yöneten firmanın yetkililerine sesleniyorum. Sizlere nereye harcandığını bilmediğimiz paralar vermek için mi bu konutlara geldik biz? Feridun Ağabey sizden ricam sesimizi duyurun ne olur?
Sedat Sedat-Tekirdağ

Aracılığınızla hakkımı istiyorum
Ben bir kamu kurumundan 2005 yılında emekli oldum. 1995 ile 2005 yılları arasında kadrosuz işçi olarak çalıştım. Aynı zamanda sendikalıydım. Ama bu sürede eksik aylık ödemesi yapılmış. Bu alacağım, benden sonraki arkadaşa verilmiş. Bana ödeme yapılmadı. Bana tek başıma gece nöbeti tutturdular. Fazla mesaim de ödenmedi. İşe giriş çıkış yaptırarak tazminatımı ödemediler. Emekli olduğum kurum ve diğer ilgililere başvurduğumda cevap olarak aldığım emekli tazminatımı yargı kararıyla aldığım izin parası ve sendika değiştirme paralarını aldığımı ve başka alacağımın olmadığını söylediler. Bu bir tüyü bitmemiş yetim hakkıdır. Sizin aracılığınızla hakkımı istiyorum. 0216 712 21 34
Kemal Altıok-Şile/İstanbul

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
> Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi
       No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL
> Faks:  0212 454 31 00
> Email: birderdimvar@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.