Vicdanınızı ellemeyin sakın!

A -
A +
Kışları sıcacık evimde oturduğum aklıma geldi. Ve ben evimde sıcacık oturmam için ödediğim paranın ancak yüzde beşini eline geçirebilen Somalı kardeşlerim neden ölüyordu da onları bu işte çalıştıranlar ölmüyordu? Neden iş yeri patronunun oğlu, olay olduğu esnada o maden ocağında değil de lüks arabasıyla kim bilir hangi gece kulübünde arkadaşlarına ne ısmarlıyordu?
Neden benim kardeşlerim ölürken patronun oğlu gülüyordu? Neden ölüm ocaktan dışarı kimseyi çıkarmaz iken iş yeri sahibinin oğlu ve iş yeri sahibi lüks evinde bilmem kaç boyutlu televizyonlarıyla baş başaydı? Neden ben yediğim ekmekten utanıyorum? Neden öğretmenliğimden utanıyorum?
Derdim büyük Türkiye'm!
Zaten işçileri karın tokluğuna çalıştırdınız yıllarca. Onları borç batağından çıkarmak umuduyla ölüm madenlerinize soktunuz da neden güvenliklerini sağlamadınız? Neden sizin mantığınız hep "bir şey olmaz" üzerine kurulu. Vicdanınızı ellemeyin sakın! Onu uyutmuşsunuz zar zor belli, aman siz uğraşmayın. Vicdan azabını da biz çekeriz sizin yerinize! Siz bir CAN'ın hesabını tüm 'CAN'ları öldürmüş gibi vereceğiniz mahşeri düşünün diyeceğim ama alışmışsınız orada da bir torpil bulup yırtacağınızı sanıyorsunuz. Para insanı bu kadar mı aşağılık yapar be kardeşim. Kardeşlerim 40 lira günlükle çalışırken, ben öğretmenlik yaparken aldığım üç bin liradan utandım.
          Süleyman Dündar-İstanbul


(Bakan'ın resmi girilecek)

Değerli Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan'a

Değerli bakanımız, bizler Ermenek-Mut arası yaylalarda özellikle yaz aylarında ikamet eden ve  ömrü gerek Ermenek'e gerekse Mut'a mecburi bir işimiz çıktığında bu ilçelere veya daha uzaktaki şehirlere ulaşabilmek için stabilize bile olmayan yollarda sıkıntı ve çile çeken birçok insanın yaşadığı hizmetten mahrum yaylaların garip insanlarıyız.
Karaman milletvekilimiz olup Ermenekli olduğunuzun yanında, ayrıca Ulaştırma Bakanı da olunca kulağımıza bizi heyecanlandıran ve bize göre çok mühim, çok güzel bir haber ulaştı. Mut-Derepazarı Yaylası-Süngülü Gedik yolunun asfaltlanıp Tekeçatı'ya ulaştırılacağı haberi.
Sayın Bakanım bu yol yapılabilirse siz bu yörenin insanlarının gözünde efsane olup hiç unutulmayacaksınız. Bilhassa yaz aylarında buralarda yaşayan birçok vatandaşın hem ortak bir asfalt yolu olacak hem Ermenek-Mut arası hususi gidenlere çok kısa bir ulaşım yolu yapılmış olacak. Mut-Ermenek arası eski yolumuzun genişletme çalışmalarını takdirle karşılıyor ve buraya yolu düşen herkes sizlere teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz. Bu yayla yolumuzun da unutulmayıp bir an önce ele alınmasını canı gönülden istiyoruz. Sizin yaptığınız bu hizmetleri bu iyilikleri unutmayan insanlar da bu memlekette bulunacaktır. Allah yardımcınız olsun.
            Yöre halkı adına-İsa Şam, Ahmet Ali Kırıt, Yakup Topal



(Osman Develioğlu'nun resmi girecek)

Bahçelievler Belediye Başkanımızdan bir isteğimiz var

Feridun Ağabey,
Bizler Bahçelievler/Yenibosna-Çobançeşme Mahallesinde ikamet eden insanlarız.
Gündüzleri ve akşam olunca mahallemizde Selvi Sok. No: 5 ve No: 6'da bulunan iki kumaş boyama fabrikalarının bacalarından; aralıklı zamanlarla  yoğun ve ağır koku yayan yanıksı duman çıkıyor. Özellikle geceleri karabulut gibi mahallemizin üzerini kaplıyor. Neredeyse nefes almak zorlaşıyor. Konum olarak firmaların yerleri çukurda olunca bir de rüzgâr esmediği zaman koku daha ağır oluyor.
Çobançeşme mahallesinde yaz akşamları camları açamıyoruz. İnsanların çok yoğun yaşadığı ve Akıntekstil Sitesi ve bahçesindeki Anaokuluna çok yakın olan bu firmaların acil olarak denetimlerinin yapılmasını ve duman ve çok ağır yanıksı koku çıkaran bacalarda filtre sisteminin 24 saat sürecek şekilde uygulanmasını istiyoruz. Binlerce insanın yaşadığı mahallemizin havasını kirletilmesini istemiyoruz. Temiz Bahçelievler'e ve temiz çevreye karşı çok duyarlı olan saygıdeğer Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgilenmesini de saygılarımızla arz ediyoruz.
        Serkan Can-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.