Emrah'a kim yardım edecek?

A -
A +

"Feridun Ağabey, öncelikle biz mahkûmların okuması için ücretsiz olarak bize gazete gönderen makama teşekkür ediyorum.
Ben yaklaşık üç senedir cezaevinde yatıyorum. Geçen sizin köşenizi okudum. Derdi olanların yanında olmanıza çok sevindim. Benim de derdim var. Ben Çocuk Esirgeme yuvalarında büyüdüm. Ziyaretime gelen gidenim yok. Burada çok zor durumdayım. Ne olur bana yardımcı olun. Annemi babamı hiç görmedim. Kimsem yok. Sokaklarda kalıyordum. Yapmadığım bir suçtan dolayı hapisteyim. Feridun Ağabey yiyecek giyecek ihtiyacım var.
Ne olur bana yardım et."
Derdine bir çözüm bulabilmek için Emrah'ın durumunu Silivri Kaymakamlığına ve Silivri Belediye Başkanlığına iletiyorum. Emrah Eraydın, Silivri 5.Nolu L.Tipi Kapalı Cezaevinde. Anne baba şefkatinden mahrum, sokakta büyüyen ve hapishaneye düşen bu gencimizi ziyaret ederek onu yerinde görüp bilgi alarak gerekli yardım konusunda imkânları ancak siz sevk ve idare edebilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

***

Ah bürokratik engeller ve adaletsizlikler


Devletin verdiği imkânları vatandaşın burnundan getiren bürokrasiye milletimiz hâlâ esir durumdadır. Cumhuriyet kuruldu kurulalı bu böyle devam ediyor, daha eskiden var mıydı onu da bilmiyorum. Bürokrasideki uygulamalarda bana göre hantallık, ihanet, adaletsizlikler öylesine kemikleşmiş ki bu kronik hastalığı iktidar bile tam olarak ortadan kaldıramadı. Vatandaş hâlâ bu gidişattan çekmektedir. Halkımız bu sebeple üzgün ve huzursuzdur. Hâlâ  zorda kalmadıkça devlet kapısına gitmek istemez. Hatta nice haksızlığa maruz kalan vatandaş bile mahkeme kapılarına gitmeye cesaret edemiyor. Bu millet bu kapılarda kendisinin adam yerine konulmadığını bildiğinden, bu kapıları kendine açacak iktidarı bulabilmek için iktidar değişiklikleri yapa yapa nihayet bu iktidarı getirmiştir. İşte bu sebeple bu iktidarın şimdi de bürokrasiye bir çekidüzen vermesini beklemekteyiz.

Hacı Halil Ağaoğlu-Trabzon

***
Manevi yardım bekliyorum


Sayın devletimin büyükleri! Ben Rize'nin Merkez köylerinden birinde otuz yıldır çok büyük maddi ve manevi kayba uğramış bir vatandaşınızım. Ailece perişan olduk. Ocağımız yıkıldı. Fesat insanların yüzünden perişan olduk. Devlet büyüklerimden ve aklıselim insanlardan daha çok manevi yardım bekliyorum. Sesimizi, feryadımızı duymanızı istiyorum. Devletime ve milletime selamlar ve hürmetlerimi diliyorum.
Hasan Esir-Rize

***
Öğrencinize burs vermek isteyen olursa

Kırşehir'den Sayın Gürsel Ardıç, gönderdiğiniz faksta yazılarınız çok iyi okunmamakla birlikte okuduğum kadarıyla işçi emeklisi olduğunuzu, emekli maaşınızın bir kısmını kredi çektiğiniz için krediye kesildiğini belirtiyorsunuz. Ödemelerden arta kalan 380 lira kadar parayı da elektrik su vs. faturasına ödediğinizi böylece elinizde para kalmadığını söylüyorsunuz. Bir de ikisi üniversitede olmak üzere okuyan üç çocuğunuz olduğunu bunlara bu kadarcık parayla -daha doğrusu parasızlıkla- bakamadığınızı söylüyorsunuz. Bir de ödenemeyen borçlarınızdan dolayı evinize icra gelip yuvanızı tarumar edeceğinden korktuğunuzu söylüyorsunuz. Bu durumla ilgili olarak bütün yetkililere müracaat ettiğiniz halde kimseden ses çıkmadığını söylüyor ve benden yardım istiyorsunuz.
Köşemiz yoluyla isim adres vererek para istenmesi ve bu isteğin yayınlanması mümkün değildir. Ancak öğrenci çocuklarınıza burs vermek isteyen okuyucularımız olursa, Kırşehir Belediyesi'nden ilgilenmek isteyenler olursa sizinle irtibata geçmelerini sağlarız. Allah kolaylıklar versin.

***
Engin'in ne yapması lazım?


İstanbul'dan Engin Karasalihoğlu diyor ki: "Benim derdim iş yerimin üstünde oturan kişiyle. Akıntı giderini yaptırmıyor. Bana da kovayı boşaltmak kalıyor. Bu işi altı yıldan beri yaptığımı belirtirim. Bunun çözümünü nereden halletmem lazım acaba?" Bu konuda Engin'e yol gösterecek yetkili bizimle irtibata geçerse kendisiyle iletişim kurmasını sağlarız. Selamlar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.