GSM şirketleri bu çağrıya ses verin

A -
A +

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Söğüt köyünde ikamet etmekteyim. Yazları Perşembe Pınarı yaylasına çıkınca adeta dünya ile irtibatımız kopuyor. Çünkü yaylada telefonlar çekmiyor. Yaylamız merkez noktalara çok da uzak değil. Üstelik her yıl geleneksel şenlik düzenlenen yaylada öyle 3-5 hane değil tam 150 hane var. Bu rakam kış aylarında da aşağı yukarı aynı sayıda kalıyor. Reklamlarında kapsama alanlarıyla övünen sevgili GSM şirketlerine sesleniyoruz. Hanginiz gelip bizim yaylayı da kapsama alanına alacaksınız? Hem bizi dünya ile irtibatlandırın, hem siz kazanın. Sizleri yaylamıza bekliyoruz.
Dursun Ali Yüksel-Konya
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden isteklerim

Sayın Kadir Topbaş Başkanım, Yeni dönemde de başarılı hizmetlerinizin devamını bekleriz. İsteklerinizi bildirin dediğiniz için yazıyorum. İnanıyorum ki dikkate alınacaktır.
Arz edeceğim isteklerimi seçimlerden önce de yetkili kurumlara göndermiştim. 26 yıl İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak yerel belediyelerden alamadığımız hizmet, hiç olmazsa Büyükşehir kanunu ile ana arter dediğimiz yollarla ilgili Büyükşehir Belediyesi bir çözüm getiremez mi? Hemen her gün bu yollarda halkın arasında olan bir kişi olarak bu bilgileri sizlere aktarmak mecburiyeti hissettiğim için yazıyorum.
1. E-6 Kınalı'ya kadar ücretsiz olmalı ve yeni yollar yapılmalı. Şu anda Mahmutbey'den itibaren ücretli olmasına rağmen trafik sürekli sıkışmaktadır.
2.İstanbul şehir içi E-5 trafiğinde hız sınırının 70 km. den 90 km.ye çıkarılması trafik akışını rahatlatır.
3.Sahillere İDO hizmeti gibi deniz araçları ile ulaşım arttırılsa ve Avcılar, Beylikdüzü, B. Çekmece, Silivri ilçelerine yeni iskeleler yapılsa feribotlar getirilse trafik denize yönlendirilse nasıl olur?
4. Metrobüs ve metro hattının Silivri'ye kadar uzatılması gerekmez mi?
5. TÜYAP'tan itibaren B. Çekmece içine gideceklerin E-5'ten değil mevcut olan ve az kullanılan yan yolu mecburi olarak kullanması sağlanamaz mı?
6. Mevcut B. Çekmece köprüsüne ilave köprü yapılarak B. Çekmece'de yaşayanların E-5'e çıkışları bu köprüden sonra yapılabilir.
7. B. Çekmece'den sonra onlarca durağın ve yüzbinlerin yaşadığı Silivri'ye kadar sadece 303 no'lu Silivri halk otobüsleri çalışmaktadır. Bu hatta da İETT otobüsleri konulamaz mı?
Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Osman Algül- İstanbul
***
Bu mu basın özgürlüğü?

Geçtiğimiz hafta bir televizyon kanalında sabah haberlerini sunan genç, Sayın Cumhurbaşkanımıza soru soran bir şahsı öyle methetti öyle övdü ki, soru soran kimsenin sözlerinin tamamını yayınladı. Ama Cumhurbaşkanımızın sözünü yarıda kesti. Bizi asıl üzen de bu arada alaylı gülümsemesiydi. Düşünmeden edemiyorum, bir ne olduğu bilinmeyen kimse gazeteci sıfatıyla ülkemizi karıştıracak yayınlara imza atıyor, bunun adı da demokratik hak oluyor öyle mi? Bu mu basın özgürlüğü?
H.H. – İstanbul
***
***
Ahıska Türkleri devletten destek bekliyor

Eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği'ni (SSCB) ve daha sonra Bağımsız Devletler Topluluğu'nu (BDT) oluşturan Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan'a ve 2004 yılında ABD'ye ve 1990 yılından itibaren ise Türkiye'ye serbest göç etmiş olan, yani dünyanın 9 ülkesine dağılmış olan Ahıska Türklerinin yıllarca biriken ve acil olarak çözüme kavuşturulması gereken problemleri gün geçtikçe artıyor. Halkımız problemlerinin çözülmesini bekliyor. Halkımızın, söz konusu problemlerinin çözülmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden destek ve yardım istemekteyiz.
Muhammet İzzetoğlu- İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.