Bu mudur evliliğe sadakat?

A -
A +
Geçen hafta gazetemizde yayınlanan Hayatım Roman beni çok etkiledi. Hatıra sahibinin kararına çok üzüldüm.
Kocasının her dediğine peki diyen bir kızcağız, daha evliliğinin ilk senesinde, kendisiyle hiç ilgisi olmadığı halde kendi annesinin ve kayınvalidesinin dedikoduları sebebiyle kocası tarafından bedel ödetilip babasının evine gönderiliyordu. Bir de annelerin dikkatine sunuyormuş. Hadi oradan sen de! Eğer anlatılanların hepsi yazdıkları kadarsa ve başka bir sebep yoksa böyle bir karar o hanımefendiye tek kelimeyle haksızlıktır ve kusura bakmayın ama terbiyesizliktir. Neymiş efendim en samimi arkadaşını üzdüğü için ondan özür dileyip helallik istiyormuş. Söyleyin o beyefendiye, eğer kul hakkını bu kadar düşünüyorsa o masum kadıncağıza gidip yalvararak af dilesin ondan. Onun kendisine namus borcu mu vardı da o kadınla evlenip bir sene sonra babasının evine yolluyor? Bu mudur merhamet? Bu mudur İslam ahlakı? Bu mudur erkeklik? Bu mudur evliliğe sadakat? O damat beye bu kararı için çok üzüldüğümü ve lütfen iletin Feridun Beyefendi.
           Ayla Sungur-İzmir


(14.6.2014 Cumartesi günkü Türkiye'nin 3. sayfa'da, reklam solundaki "Tepki geldi" başlıklı haberin kupürü girerse iyi olur) 

Geçmişe sahip çıkarak yeniyi üretmeliyiz

Merhaba Feridun Bey...
Yazılarınızı takip ediyorum, güzel de buluyorum... Biz de bir yazı yazalım istedik günümüze dair bazı konular üstüne... Doğuda çocukları dağa kaçırırlar, Batı'da alır ailelerinin elinden koruyucu aile dedikleri ne idüğü belirsiz kimselere verirler. Gazetenizde okudum. Koruma altına alınan çocuklar kayıtlara Alman olarak geçiriliyormuş. Böylece bu topuma bu toplumun kurallarına göre yanlış insan yetişir.
Günümüzde örnekleriyle görüyor izliyoruz. Aslında tarih tekerrür ediyor. Bence Başbakanımızın çevresinde her görev verdiği kadro da bu bakımdan kendi sahasında müstesna kimseler değil. Onlar da biz de bir asra yakın süren çarpık eğitimden etkilenen insanlarız. Ne kadar istesek de öz kültürün eğittiği insan gibi olamıyoruz. Bu da ister istemez aksamalara sebep oluyor ve bazen Başbakan'ı yanlış bilgilendirmelere kadar uzanıyor.
Biz Başbakanımızı seven birisiyiz. Ülkemizde ekonomik istikrar adına, siyasal kazanımlar adına, itibar adına çok şeyler kazanmakla birlikte erdem adına, kültür adına, eskilerin adabı muaşeret dedikleri toplumun kuralları adına çok şeyler kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz.
Medeniyet geçmişe sahip çıkarak yeniyi üretmektir. Çarpık talim terbiye sebebiyle bize geçmişi inkâr ederek yeni bir medeniyet kurmayı önerdiler. Eskiyi bilmediğimiz için bilgisizlik sebebiyle yeni diye sarıldıklarımızın bize dışarıdan empoze edildiğinden de habersiz durumdayız.
          Rumuz: "O.F.Y"-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.