"Yeniden görevlendirme kapsamı" ne demek?

A -
A +
"Yeniden görevlendirme kapsamı" ne demek?

Branşı Sosyal Bilgiler olan bir ilkokul müdürüyüm. Görev sürem dört yılın üzerindedir.
Bakanlığımızın "MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilme Kılavuzu 2014"
"2. 7. maddede 'Yöneticilikte dört yıllık görev süresini dolduranlardan görev yaptıkları eğitim kurumu bakımından Yönetmeliğin 5'inci maddesinin (c) bendinde belirtilen şartı taşımayanların görev süreleri, görev yapmakta oldukları eğitim kurumunda uzatılmayacaktır. Bunların görev süreleri, istemeleri halinde durumlarına uygun diğer eğitim kurumlarında uzatılabilecektir' denilirken aynı kılavuzun Diğer Hususlar bölümündeki 3. maddede ise 'Dönüştürülen eğitim kurumlarının dönüştürülmeden önceki yöneticilerinden dört yıllık görev süresini tamamlamayanlar, kalan görev sürelerini dönüştürülen eğitim kurumunda tamamlayabilecektir. Dönüştürülen eğitim kurumuna yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşımayanlardan müdürlük görevini yürütenler istemeleri halinde yeniden görevlendirme kapsamında, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevini yürütenler ise istemeleri halinde ilk defa görevlendirme kapsamında durumlarına uygun başka eğitim kurumlarında müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabilecektir. Ayrıca bunlardan, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevini yürütenler teklif gelmesi ve istemeleri halinde durumlarına uygun başka eğitim kurumlarında bu unvanlarla görevlendirilebilecektir' denilmektedir. Bu durumda benim görevim başka eğitim kurumunda (ortaokulda vb.) uzatılacak mı yoksa yeniden görevlendirme isteğinde bulunmak zorunda mıyım? Saygılarımla.
Bir İlkokul Müdürü-Konya

Tarihi yine tekerrür ettirmesinler(!)

Şu sıralar herkes bir senaryo yazıyor. Senaryosu fos çıkanlara da kimse bir şey demiyor. Benim derdim senaryo yazmak değil ama geçmişte yaşananları hatırlayınca "neden olmasın?" diyorum.
Çatı Cumhurbaşkanı adayı açıklandı. İslam İşbirliği Teşkilatının 1 Ocak 2005'ten 31 Ocak 2014'e kadar genel sekreterliğini yapan Türk Profesör Ekmeleddin İhsanoğlu. Malum geçen hafta Musul Konsolosluğumuz IŞİD tarafından basılıp personeli rehin alınmıştı. Bugüne kadar da görüşmeleri uzatıp serbest bırakmadılar. İster misiniz şimdi, sayın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı adayına birileri özel bir görev yüklenip, IŞİD onun hatırına rehineleri bırakıp kendisi kahraman yapılsın.
Ne alaka diyenlere 1999 yılını hatırlamalarını tavsiye ederim. 15 Şubat 1999'da Abdullah Öcalan'ın ABD tarafından paketlenip Kenya'da Türk istihbaratına teslim edilmesi, daha 1 ay önce 56. azınlık hükümetini kuran Ecevit'i kahraman yapmış ve bu rüzgârla 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde %22 alan DSP en büyük parti olmuş, MHP ve ANAP'la birlikte 57. Hükümeti kurmuştu.
Eğer bu senaryom tutarsa, konsolosluk baskını da dâhil bütün bu süreçte kimlerin piyon kimlerin gerçek senaryo yazarı olduğu ortaya çıkar. Ola ki, bu senaryo oynanmadı. E canım dedik ya benimki senaryo diye. Tutmasını mı isterdiniz? Bu kadar kötü koku arasında bizimki de burun yani!..
Elvan Küçük-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.