İETT yetkililerine: "Metrobüse binmede güç gösterisi"

A -
A +

Metrobüs, İstanbul için çok hayırlı bir hizmet oldu. Yeteri kadar kaliteli otobüs var. Şoförler ve yollar oldukça iyi. İstasyonların genelinde inmede binmede hiçbir problem yaşanmıyor.
Fakat Avcılar ve Cevizlibağ gibi birkaç istasyonda metrobüse binecekler arasında çok çirkin, feci itişmeler, kakışmalar, küfürleşmeler, kavgalar oluyor.

Türk örf ve âdetine yakışmayan haller yaşanıyor. Halk metrobüse binmek için hücum ediyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlı ve sakatlar ayakaltında kalma tehlikesi yaşıyor. Güçlü, kuvvetli olanlar herkesi ezip geçiyor.

Oysa bu problem küçük bir düzenlemeyle kolayca önlenebilir. Nitekim metrobüsün ilk durağı olan TÜYAP istasyonunda vatandaşlar, bu problemi kendiliklerinden çözdüler. Herkes hiçbir zorluk çekmeden efendice, kibarca, kimseyi itip-kakmadan yerine oturuyor. Bu istasyondan vatandaşlar, metrobüsün 4 kapısı karşısında sıraya girmek suretiyle problemi hallettiler.
Sabah saatlerinde çok yoğun olan Avcılar istasyonunda, birkaç dakika içerisinde 4 boş otobüs perona yanaşıyor. Böylece bir anda 16 kapıdan binilebiliyor. Her kapının karşısına 3'erli 15 sıra kurulabilir. Böylece her defasında toplam 240 kişi hiçbir problem olmadan rahatça metrobüse binebilir. Aynı düzenleme Cevizlibağ istasyonunda da yapılabilir.
Şayet belediyenin bir yetkilisi, bir zabıta vatandaşlara bir defa bu düzeni sağlarsa; artık herkes ona uyar. Yetkililerin bu durumu yerinde incelemeleri ve acilen bu problemi halletmeleri bütün vatandaşların arzusudur.
          Ömer Ceyhun-İstanbul

Bu rezil hareketlere kim dur diyecek?

Televizyonda eğlence diyerek, komedi diyerek, sanatsal faaliyet diyerek benim inancımla, benim kültürümle, benim ahlak anlayışımla dalga geçmeye kimin ne hakkı var arkadaş? Buna kim ne hakla izin verir? Özgürlük, fikir hürriyeti falan filan geçin bunları. Benim özgürlüğüm yok mu? Oh ne güzel memleket... Onlar hem kahkahasını atacak, hem reytingini yapacak, hem parasını alacak hem de benim kültürümle inancımla ahlakımla dalga geçip kafa bulacak. Yeter artık! RTÜK sigara görüntüsünü buzlaştırmak için uğraşıp sigara dumanında buharlaşacağına bu rezil hareketlerdeki toplumun ahlakına dinamit koyan rezillikleri görecek bir gözlük takınsın!
        Sefer Demirci-Sivas

Karayollarından cevap bekleniyor

İşim gereği İstanbul-Giresun arasında yolculuğum çok oluyor. Karayollarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yaklaşık yirmi seneden beri hükümetimizin Türkiye'de açmadığı yol, delmediği tünel, yapmadığı geçit kalmadı. Onlara teşekkür etmekten kendimi alamıyorum. Ne var ki, ha bu Çakallı-Samsun arasında ne oluyorsa bu yol çalışmaları yirmi senedir bitmek bilmedi. Araçlar birbirinin yolundan gidip gelmeye hâlâ devam ediyor. Bir yol inşaatıdır gidiyor. Bu neden böyle oluyor? Bu çalışmayı niçin bir türlü tamamlayamıyorlar? Yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyorum.
           Fahri Bişli-Giresun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.