Yeniden büyük Türkiye için

A -
A +

1950'de rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarının mücadele ettiği İttihat ve Terakki zihniyeti çok büyük bir direnç göstermiş hatta iftira, dedikodu ve akla hayale gelmeyen suçlamalarla hükûmeti yıkarak, zihniyetlerini devam ettirmeye çalıştılar. İhtilallerden muhtıralardan başımızı alamadık. Memleketimiz büyük badireler atlatarak 1983 senesine geldi. Cenab-ı Hakkın yardımı ile Turgut Özal memleketimizin siyasetinde çok büyük başarılara ve ilklere imza attı. Ama aynı zihniyet Özal'ın getirdiği istikrar ve birlik ve beraberliği yine olmadık iftira, yalan ve dedikodu ile yıkarak memleketimizi yeni bir sıkıntıya soktular.
2002 senesinde Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının sağlam iradeyle dik durarak yürüttükleri iktidarlar memleketimize yeniden huzur dolu güzel günler getirdi.
2013 Mayıs'ında aynı zihniyet başta Sayın Recep Tayyip Bey olmak üzere hükümete karşı olmadık kötülükleri düşündü ve uygulamak istedi. Gezi olayları, ardından 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini tertip ederek son noktayı koymak istediler.
Cenab-ı Hak, bu necip millete acıdığı için bu ülkede dini ve vatanı için şehit düşmüş vatan evlatlarının yüzü suyu hürmetine merhametle muamele etti ve birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı mücadele edecek sağlam iradeli bir lideri bu ülkeye nasip etti.
Bütün dualarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin liderliğinde yeniden büyük Türkiye için birlik ve beraberlik içinde istikrarın devam etmesi içindir.
Sait Yolaçan-İstanbul  
         
Oruçluya akıl verme nobranlığını kınıyorum

Ramazan geldi mi ekranlara, gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına uzman etiketli birileri çıkar oruçluya akıl verirler:
"Aman bu sene çok sıcak ve çok uzun bir ramazan olacak.", "Aman susuz kalmamak için bol su içmelisiniz.", "Aman kolesterole, aman tansiyona dikkat etmelisiniz." "Yağlı, kızartma, hamur vb. yememelisiniz.", "Aman uzun süren oruçlarda aç ve susuz kalmamaya özen göstermelisiniz..."
Yani öyle açıklıyorlar ki sanki oruç tutmak işkence... Ya da sanki oruç tutmayın diyecekler de diyemiyorlar...
Ne oluyoruz arkadaş? Ya siz oruç tutmanın ne olduğunu bilmiyorsunuz, ya da oruçlularla dalga geçiyorsunuz. Yemin ederim bu tür konuşanların -hadi birçoğu diyeyim- oruç tutmamış ve oruç tutmanın ne olduğunu bilmeyenlerden oluşuyor. Onları dinleyenler zannedecek ki oruç tutanların tek derdi yemek içmek.
Yapmayın Allah aşkına... Orucun nasıl tutulacağını sizden mi öğreneceğiz? Orucu aç kalmak sonra da açlığı tıka basa doyurmak zanneden bu nobranlığı kınıyorum ve bunlara bilerek bilmeyerek veya hangi maksatla olursa olsun aracı olan ve oruç tutan insanları aptal yerine koyan açıklamalara göz yuman veya izin verenleri de yadırgadığımı belirtiyorum.
Lütfen herkes işine baksın...
           Selim Cantürk-Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.