Sesimi, Adalet Bakanıma duyurur musunuz?

A -
A +

Ben Ankara Sincan Açık Cezaevinden Mersin Anamur'a özel sevk ile 07.03.2014 tarihinde sevk edildim. İstemez olaydım. O günden itibaren başıma gelmeyen kalmadı. Aynı gün Ankara-AŞTİ'de K..... Turizm firmasından saat 24:00'e, Mersin Anamur'a bilet aldım. Otobüse bindiğimde koltuğuma hamile bir bayan oturtulmuştu. Beni indirdiler.
Hemen Adana'ya, oradan Mersin'e ve geç kalmayayım diye acilen Adliye'ye gittim. 08.03.2014 günü saat 09:00'du. Savcı Bey geç geldi ve bana yardımcı olmadı. Tutanak tutuldu ve açık hakkımın yakıldığı söylendi. Ne yapacağımı bilemeden firari duruma düştüm.
1 yıl disiplin cezası, 15 gün hücre cezası aldım. Üstüne bir de Çankaya Belediyesi'ndeki işimi kaybettim. Kendim % 69 görme engelliyim. Sincan Açık Cezaevi Dosya No: 2014/111.
Sesimi Sayın Adalet Bakanımıza duyurmanızı rica ediyorum.
Murat Zengin-Sincan/Ankara

Bir hayırsever arıyorum

64 yaşında emekli biriyim. Kiracılıktan kurtulup bir ev almak hayaliyle 1.5 sene önce Ümraniye'de inşaatı tamamlanmak üzere olan binadan bir daire almaya niyetlendim. Emekli ikramiyemle birlikte, elde ne var ne yok toparlayıp peşinat verdim. Kalanı için de Beşiktaş'ta bir banka şubesinden konut kredisi çektim.
Ama inşaat müteahhidi bu zamana kadar evi bitirip teslim etmedi. Güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. 800 TL kira parası ile bankadan aldığım konut kredi taksiti ödüyorum ve bir emekli memurun geliri ile zorlanıyorum. Ayda 500 lira yardım eden kızım da şimdi edemez durumda. Ev sahibim de "evi ne zaman boşaltacaksın!" diyor.
Geçmişte Konya Cihanbeyli'de ölümlü bir trafik kazası yapmıştım. İkiz kızımın büyüğü, kazada beyni parçalanarak olay yerinde can vermişti. Cihanbeyli Belediyesi ve Kaymakamlığı cenazemizi ambulansla, hurdaya dönen aracımızı da çekiciye yükleyip Hatay'a kadar göndermişlerdi. Onlara hâlâ dua ederim. Şimdi de bu konut kredisi konusunda bana yardımcı olacak bir hayırsever arıyorum. Saygılarımla.
Abdullah Acar-Ataşehir/İstanbul

Divriği halkı çaresiz kalmasın

Divriği'de 110 köye mezra ve ilçe merkezi ile birlikte 25 bin civarında nüfus bulunmaktadır. İlçemizde çözüm bekleyen temel sıkıntılarımız vardır. Acil çözüm bekleyen sağlık problemimiz vardır. Su ve kanalizasyon projesi ihale edilmemiştir. Şehirlerarası bir otobüs terminalinin ihalesi İller Bankasında hâlâ bekliyor. İlçede tarıma yönelik sulama sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı giderecek olan Çaltı Irmağı ise boşa akıyor. Bu ırmak üzerinde sulama amaçlı bir baraj niçin planlanmıyor?
İlçemizde belediye faaliyetleri yetersizdir. Mevcut belediye günlük temizliği bile yapamıyor. İlçemizin merkezinde başıboş dolaşan köpekler tehlike oluşturuyor. Bu sıkıntılarımızın takipçisi olacak ve bizlere çözüm sunacak vali ve kaymakamlara ihtiyacımız vardır. Saygılarımızla.
Mehmet Aydın-Divriği

Yargıdaki "esir" dosyaları kurtarın

Başta orman kadastro olmak üzere binlerce yarım ve çeyrek asırlık dosyalar tozlu raflarda kapanmış durumda. Millet avukat ve mahkeme kapılanında ah ederek gezer. Bu vatandaşların ahı tutmaz mı sanılıyor. İşte İslam ülkeleri bu nedenle yanıp kül oluyor. Eğer bu adaletsizlik devam ederse sıra Türkiye'ye gelecektir. Bu sorumsuz ve kasıtlı yargı zulmü ile 3 aylık bir keşif 5 senede bile yapılmıyor. Fazla gezmeye gerek yok. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi Trabzon'un Araklı ilçesi ispat için yeterlidir. Yargının elinden "esir" dosyaları kurtarın Allah aşkına...

İsmail Hacı Halil Ağaoğlu-Trabzon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.