Pazar günü SGK nasıl geçmez?

A -
A +
Pazar günü tedavi için gittiğim özel hastanede SGK'nın geçmediğini öğrenince şaştım kaldım. "Nasıl yani?" dedim. "Nisandan beri böyle" dediler. Tartışsam ne fayda? İster devlet hastanesine git ister ücretini öde muayene ol diyorlar. SGK geçmiyor.
Sonra araştırdım ki 1 Mart 2014 tarihinde yayımlanan bir genelgeye göre acil branş, hemodiyaliz ve onkoloji tedavisi dışında bütün tedaviler için pazar günleri ve bayramlar dahil resmî tatil günlerinde sigortalının ve emeklinin fark ücreti SGK tarafından ödenmeyecekmiş. Ne olacak? Pazar ve resmî tatil günlerinde hasta olanlar ya parasını cebinden ödeyecek, ya da devlet hastanesine gidecek... Veya o günlerde hastalanmayacak(!)
Resmî tatil günlerinde klinik hizmetin olmaması hasta haklarına aykırı uygulama değil midir? Devlet, vatandaşa şu gün hizmet verir şu gün vermez diye bir uygulama olabilir mi?
Ben normal günlerde hizmet alabildiğim özel hastanelerden tatil günlerinde niçin hizmet almamayım? Bunun bir mantığı olmalı? Neye göre, kime göre? O zaman yarın bir başka genelgeyle haftanın iki günü hizmet veremiyoruz denilse bu uygulamadan farklı tarafı olur mu? Bir yılda 52 hafta ve 16 resmî tatil günü olduğuna göre vatandaş bir yılda yaklaşık üç ay SGK hizmeti alamıyor demektir. Bu uygulama anayasal hakkımızın keyfi bir genelgeyle elimizden alınmasıdır?
Sayın Başbakanımıza sesleniyorum. Özel hastanelerin ricasıyla mı oldu, SGK'nın inisiyatifiyle mi bilemiyorum ama vatandaşın SGK haklarının "Pazar ve tatil günleri" elinden alınmasına lütfen dur deyin Sayın Başbakanım. Bizi bu keyfi uygulamalara yem etmeyin.
            Mehmet Ceylan-İstanbul



Sultangazi'de yüzlerce öğrenci üst üste eğitim görüyor

Sultangazi Ellinci Yıl Mahallesinde yaşayan yüzlerce çocuk, Kur'an-ı kerim öğrenmek için hıncahınç dolu salonda ders görmek zorunda kaldı. Mahallenin mevcut 4 camisinden ikisinin inşaat nedeniyle kapalı olması yüzünden Kur'an-ı kerim ve ilmihal bilgileri öğrenmek için Emir Sultan ve Ravza Camiine gitmek zorunda kalan çocukların, hıncahınç dolu yerlerde üst üste eğitim görmesine bir çözüm bulunsun.
Bu yıl hizmete açılmasıyla birlikte büyük bir talep gören Ravza Camii'nin Kur'an Kursu öğretim binası olmaması yüzünden caminin içerisinde ya da caminin bodrum katında eğitim görmek zorunda kalan sayıları 800 civarında olan öğrencilerin çektikleri sıkıntıya yetkililerden çözüm bekliyoruz.
Cami açılışında kaymakamın, müftünün ve davetlilerin huzurunda derslik binası için yer gösteren ve bu yeri vereceğini söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Beyefendinin bu vaadini yerine getirmesini bekliyoruz.
           Ellinci Yıl Mahallesi Sakinleri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.